5 magazijnoperaties die vaak aan lagere kost geoptimaliseerd kunnen worden

De kloof tussen bedrijven die uitblinken in de performantie van hun magazijn of distributiecentrum en zij die achterblijven wordt steeds groter. Uit een studie van Aberdeen blijkt dat 94% van de onderzochte bedrijven streeft naar een meer dynamische, realtime en event-gedreven manier van werken. Maar tegelijkertijd heeft de meerderheid nog geen actie ondernomen om de onderliggende processen en technologie die daarvoor nodig zijn in hun magazijnoperaties te integreren.

Nochtans blijken de best presterende bedrijven beduidend beter in staat om goederen compleet en tijdig bij de klant af te leveren, en zagen zij hun arbeidskost per unit in het afgelopen jaar verder dalen met 3,7% en de operationele kost met 2,6%. In deze checklist vindt u enkele van de belangrijkste magazijnprocessen die bij veel bedrijven in België nog ruimte laten om efficiënter te werken aan een lagere kost. In welke domeinen kan uw bedrijf nog winst boeken en tegelijkertijd de dienstverlening aan klanten verhogen?

Lees hoe u de belangrijkste magazijnprocessen efficiënter maakt aan een lagere kost »

Vindt u uw uitdagingen hierboven niet terug of wilt u meer weten?

Lees meer tips onderaan of contacteer ons.

* Bron: Aberdeen, 2012. Fulfilment excellence and dynamic event warehousing come of age.

 

Voice reduceert de foutkansen in het magazijn tot een minimum: De picking in de hall is voor 99,5% accuraat. Hierdoor zijn onze filialen verzekerd van een zeer betrouwbare levering van hun bestellingen.

Jan van der Nagel, DC Manager, Dirck III

Meer tips

Posted in

Zetes NV

Over Zetes Zetes(Euronext Brussels: ZTS) is een toonaangevende internationale groep gespecialiseerd in identificatie- en mobilieitesoplossingen in de supply chain. Door gebruik te maken van automatische indentificatie technologien op een intelligente wijze, verbinden wij goederen en fysieke bewegingen en digitale flows, onze klanten en hun kritieke data, maar ook consumenten en bedrijven, burgers en regeringen. Door gebruik te maken van de meest innovatieve technologieën helpen we onze klanten hun snelheid, kwaliteit en accuraatheid te verbeteren, zodat ze aan de top van hun sector kunnen staan. Wij zijn hierdoor pionier en leider in onze markt. De Zetes Groep is gevestigd in Brussel en heeft meer dan 1100 werknemers in 20 landen in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. In 2015 bedroeg de omzet 258,2 miljoen euro. Meer informatie op: nl.zetes.be of www.zetes.com Over Zetes’ oplossingen voor de toeleveringsketen Zetes verandert de manier waarop moderne toeleveringsketens samenwerken. De procesoptimaliseringsoplossingen voor Packaging, Warehousing, Proof of Delivery, Direct Store Delivery en In-Store management, verbonden via ZETES Track & Trace repository, stellen grote organisaties in staat om een integrale productraceerbaarheid te garanderen, van de productie tot bij de verbruiker. Zetes biedt organisaties belangrijke steun bij de aanpak van de globale uitdagingen op het niveau van traceerbaarheid, zoals serialisering, diversificatie, veiligheid, naleving van de wetten en reglementen en het bestrijden van namaak. ZETES integreert de nieuwste cloudgebaseerde platformen met zijn geavanceerde technologieën voor ImageID, spraakherkenning, RFID, codering en mobiel computergebruik. Als betrouwbare partner garandeert ZETES een optimaal beheer van de levenscyclus van zijn oplossingen via ZetesTotalCare en ZetesTotalFinance.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.