Danfoss detecteert verzendfouten met cameratechnologie van Zetes

Danfoss - Zetes
Danfoss Group, wereldwijd marktleider in ontwikkeling en productie van energie-efficiënte systemen, zet de samenwerking met supply chain-specialist Zetes voort en gaat de ZetesMedea-oplossing voor automatische laadcontrole breder inzetten.
In 2015 heeft Danfoss het laadcontrolesysteem ZetesMedea geïmplementeerd in het centrale magazijn in Roedekro om verzendfouten te elimineren en de kosten te verlagen. De nieuwe geautomatiseerde werkwijze bood een efficiënte manier om de belading van voertuigen te verifiëren, waardoor fouten onmiddellijk werden geëlimineerd en de processen efficiënter verliepen. Binnen een jaar had Danfoss de investering volledig terugverdiend. Met deze geschiedenis in het achterhoofd heeft Danfoss besloten de unieke ImageID-technologie van Zetes op meerdere locaties te implementeren, te beginnen met het magazijn in Nordborg.
Bewezen 100% nauwkeurigheid bij beladen en verzenden
Vóór de implementatie van ZetesMedea was de laadcontrole van voertuigen een arbeidsintensief en tijdrovend proces. Er was veel papierwerk nodig om de goederen af te vinken voor het laden en het verdere transport. Dankzij de invoering van de ZetesMedea-oplossing voor laadcontrole heeft Danfoss de logistieke werkstromen geoptimaliseerd door fouten bij het inladen te elimineren, zodat de verzendorders veel sneller en met 100% nauwkeurigheid worden verwerkt.
We zetten onze samenwerking met Zetes voort in dit nieuwe project, gelet op hun uitstekende staat van dienst bij de implementatie van ZetesMedea voor de laadcontrole bij ons centrale magazijn in Roedekro. We werken al sinds 2015 samen en Zetes heeft zich altijd zeer professioneel opgesteld. We verheugen ons op de verdere samenwerking om nieuwe mogelijkheden voor optimalisatie te onderzoeken“, zei Henrik Rosendahl Laursen, Warehouse & Distribution Consultant bij Danfoss.
Het nieuwe project bij Danfoss voorziet in meerdere ImageID-controlepunten bij de deuren van de laaddokken, zodat alle pallets die het magazijn verlaten automatisch worden geverifieerd.
Geautomatiseerde verificatie met camera’s
ImageID is een unieke cameratechnologie binnen de ZetesMedea-oplossing voor warehouse execution, die volledige controle over de inbound en outbound logistiek mogelijk maakt. Op basis van deze technologie kan Danfoss met de oplossing van Zetes automatisch palletlabels lezen en analyseren om 100% nauwkeurige verzending te garanderen. De barcodegegevens worden vergeleken met de verzendorders, waarbij de medewerkers van Danfoss in real-time visuele waarschuwingen krijgen over eventuele afwijkingen en ontbrekende of onleesbare etiketten. De systemen verkorten niet alleen de laadtijd, maar ze slaan ook digitale beelden op als leveringsbewijs. Deze beelden kunnen gemakkelijk worden opgevraagd als een klant eventueel vragen of bezwaren heeft.
Mogelijke verdere inzet van ZetesMedea
Daarnaast overweegt Danfoss ook om ZetesMedea toe te passen als oplossing voor andere operationele uitdagingen. De functionaliteit van het Warehouse Execution System (WES) is beschikbaar via verschillende modules. Dankzij deze modulaire opzet kunnen organisaties het systeem opschalen naar gelang de operationele behoefte. Bij de mogelijke uitbreiding van het project gaat Zetes aan Danfoss ondersteuning bieden voor het beheren van aanvullende magazijnprocessen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.