e-Mobility: DKV viert 160.000 oplaadpunten in netwerk

DKV Mobility

DKV Mobility, een van Europa’s toonaangevende mobility service providers en aanbieder van intelligente laadoplossingen voor elektrische auto’s, biedt zijn klanten nu toegang tot meer dan 160.000 publieke oplaadpunten door heel Europa. Voor de exploitatie van dit uitgestrekte servicenetwerk werkt DKV binnen zijn joint-venture Charge4Europe samen met vele roaming partners en exploitanten van oplaadnetwerken.

“Voor ons was het bereiken van de mijlpaal van 160.000 oplaadpunten heel bijzonder,” zegt Sven Mehringer, Managing Director Energy & Vehicle Services bij DKV Mobility. “Het onderstreept de eis ‘Lead in Green’ die we onszelf hebben opgelegd en ook ons streven om toonaangevend te worden op het gebied van duurzame producten voor de transportsector.”

Voor mobility service provider DKV betekent de uitbreiding van zijn oplaadnetwerk een grote stimulans bij het ondersteunen van meer dan 250.000 contractpartners bij hun overstap op klimaatvriendelijkere mobiliteit en het bereiken van de eigen ambitieuze klimaatdoelstellingen. Zo streeft DKV naar een klimaat-neutrale status tegen 2023 en naar 30% reductie van de CO2-intensiteit van zijn klanten tegen uiterlijk 2030.

In dit kader kondigde DKV eerder al een samenwerking aan met Ekomobil in Italië. Met het opnemen van de laadpunten van Ekomobil in Italië vergroot Charge4Europe ook in deze regio zijn oplaadnetwerk. Met toegang tot nog eens 13.000 publieke laadpunten biedt DKV zijn klanten hiermee een dekking van ruim boven de 90% in Italië.

Posted in ,

Christophe Slegers

Christophe Slegers is de oprichter van en Managing Partner bij Logistiek.be, het nieuwsportaal over logistiek, transport en supply chain in België. Sinds 2001 is hij actief in de domeinen Human Resources, Online Sales, Media en uiteraard Logistiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.