TVH Parts vindt partner in D’Ieteren Group

TVH HQ - Waregem

Onderdelenspecialist TVH, een wereldspeler op het gebied van onderdelen voor heftrucks, industriële voertuigen, bouwmachines en landbouwtractoren, heeft in D’Ieteren Group een partner gevonden voor 40% van de aandelen.

In oktober 2020 werd bekend dat TVH Parts een sterke minderheidsaandeelhouder zocht die op dezelfde golflengte zit met zowel de langetermijnvisie als de cultuur van TVH Parts. Die partner werd nu dus gevonden in D’Ieteren Group. Het gaat over de 40% aandelen die in handen waren van de familie Vanhalst. De overige 60% van de aandelen blijven in handen van de familie Thermote.

Sterke overeenkomsten

D’Ieteren Group is een beursgenoteerd bedrijf en omvat al 4 activiteiten: D’Ieteren Automotive, Belron (Carglass), Moleskine en D’Ieteren Immo.

Net als TVH Parts, is D’Ieteren Group een familiebedrijf met een lange succesvolle geschiedenis met duidelijke Belgische roots, voor wie de ontwikkeling en het welzijn van de medewerkers een prioriteit is en dat gelooft in het belang van duurzaam ondernemen en groei op lange termijn. Naast deze overeenkomsten, is D’Ieteren Group ontstaan in de automotive industrie, die uiteraard gerelateerd is aan de activiteiten van TVH Parts.

Match op vlak van missie en waarden

Dominiek Valcke (CEO van TVH Parts): ”Ik ben vereerd dat TVH Parts partner kan zijn met D’Ieteren Group. De afgelopen maanden en weken hebben we goede en open gesprekken gehad met het management en de stichtende families van de groep. We zijn ervan overtuigd dat hun waarden en hun ambitie naar langetermijngroei helemaal in lijn liggen met deze van TVH Parts. Samen kunnen we succesvol verder werken aan onze missie om onze klanten en medewerkers te laten groeien.”

Francis Deprez (CEO D’Ieteren Group): “Ik ben trots de overname van de aandelen van TVH Parts te kunnen aankondigen. TVH Parts is een wereldleider in de groeiende en veerkrachtige markt van machine-onderdelen, met een match op vlak van waarden en missie. Zoals met al onze activiteiten, is D’Ieteren Group vastbesloten om TVH Parts te steunen in zijn langetermijn ontwikkeling.”

Familie Thermote: “We zijn uiterst dankbaar voor de samenwerking met de familie Vanhalst in de afgelopen 50 jaar en we zijn trots op wat we samen bereikt hebben. Met D’Ieteren hebben we een langetermijnpartner gevonden met een sterke familiale geschiedenis en met wie we een connectie voelen op vlak van cultuur. We kijken uit naar de komende 50 jaar van duurzame groei samen.”

Nicolas D’Ieteren (Voorzitter Directieraad D’Ieteren): “Ik juich het nieuwe partnership tussen de families Thermote en D’Ieteren toe. De aankoop is een nieuwe mijlpaal in de lange geschiedenis van onze groep, die onze ambitie aantoont om waarde te creëren door innovatieve bedrijven te steunen die verandering in hun sector stimuleren. We kijken ernaar uit om samen te werken met de mensen die TVH Parts zo uniek maken en samen de beloftevolle toekomst van de aftermarket onderdelenindustrie uit te tekenen.”

Het afronden van de transactie wordt voorzien voor Q4 van dit jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.