5 magazijnoperaties die vaak aan lagere kost geoptimaliseerd kunnen worden

De kloof tussen bedrijven die uitblinken in de performantie van hun magazijn of distributiecentrum en zij die achterblijven wordt steeds groter. Uit een studie van Aberdeen blijkt dat 94% van de onderzochte bedrijven streeft naar een meer dynamische, realtime en event-gedreven manier van werken. Maar tegelijkertijd heeft de meerderheid nog geen actie ondernomen om de onderliggende processen en technologie die daarvoor nodig zijn in hun magazijnoperaties te integreren.

Nochtans blijken de best presterende bedrijven beduidend beter in staat om goederen compleet en tijdig bij de klant af te leveren, en zagen zij hun arbeidskost per unit in het afgelopen jaar verder dalen met 3,7% en de operationele kost met 2,6%. In deze checklist vindt u enkele van de belangrijkste magazijnprocessen die bij veel bedrijven in België nog ruimte laten om efficiënter te werken aan een lagere kost. In welke domeinen kan uw bedrijf nog winst boeken en tegelijkertijd de dienstverlening aan klanten verhogen?

Lees hoe u de belangrijkste magazijnprocessen efficiënter maakt aan een lagere kost »

Vindt u uw uitdagingen hierboven niet terug of wilt u meer weten?

Lees meer tips onderaan of contacteer ons.

* Bron: Aberdeen, 2012. Fulfilment excellence and dynamic event warehousing come of age.

 

Voice reduceert de foutkansen in het magazijn tot een minimum: De picking in de hall is voor 99,5% accuraat. Hierdoor zijn onze filialen verzekerd van een zeer betrouwbare levering van hun bestellingen.

Jan van der Nagel, DC Manager, Dirck III

Meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.