All Nippon Airways verbindt Brussel met Tokyo

All Nippon Airways (ANA) heeft vandaag aangekondigd dat ze vanaf de herfst start met een rechtstreekse vlucht tussen de hoofdstad van België en de hoofdstad van de derde economie in de wereld. De komst van All Nippon Airways versterkt de rol van Brussels Airport in het wereldwijde Star Alliance netwerk, waar ook Brussels Airlines deel van uitmaakt. Een optimale manier om 150 jaar diplomatische relaties tussen de twee landen te vieren in 2016. De grootste Japanse luchtvaartmaatschappij zorgt hiermee voor het eerst sinds 2001 voor een rechtstreekse verbinding tussen Brussels Airport en Tokio.

‘‘De aankondiging van ANA is het resultaat van een lang traject van onderhandelingen. De steun van de federale en regionale overheden is daarbij van essentieel belang geweest, en zeker ook de Belgische economische missie in Japan in 2012 onder leiding van Z.K.H. Prins Filip. De verbinding zal de economische relaties tussen beide landen verder verstevigen. De directe verbinding zal ook honderden nieuwe directe en indirecte jobs op de luchthaven creëren, en zal nieuwe investeringen en het toerisme stimuleren”, zegt Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport Company.

Brussels Airport telt, na de komst van ANA, 15 luchtvaartmaatschappijen die op de lange afstand vliegen, met in totaal meer dan 26 vluchten per dag naar de Verenigde Staten, Canada, Mexico, de Caraïben, sub Sahara, de Golf regio, India, China en Thailand.

Bron: Persmededeling Brussels Airport

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.