Antoine wil steun Waals gewest aan luchthavens laten uitdoven

Waals minister voor Luchtvaartbeleid André Antoine heeft laten weten dat hij de steun die het Waals gewest aan de Waalse luchthavens geeft, wil laten uitdoven. “Ik heb nieuwe groeiambities voor de luchthavens en ik meen dat de private partners de fakkel van toekomstige investeringen moeten overnemen”, zegt Antoine.

“Via Sowaer (de maatschappij van de Waalse luchthavens) heeft het gewest het investeringsplan 2001-2011 voor Luik (281 miljoen euro) en Charleroi (219 miljoen euro) gesteund. Daar komen nog de aankoop en isolatie van woningen bovenop: 307 miljoen in Luik en 53 miljoen in Charleroi”.

Volgens Antoine moet Sowaer in de toekomst een strategisch centrum zijn voor de luchthavens van Charleroi en Luik. Sowaer beschikt over gunstigere leencapaciteit en zal de globale luchtvaartstrategie bepalen. Verder moeten de luchthavens hun plan trekken.

In het kader van de uitdoving wordt er voor de periode 2011 tot 2020 in totaal 26 miljoen euro voor Charleroi voorzien en 114 miljoen euro voor Luik.

Bron: de Morgen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.