ArcellorMittal sluit staal DC in Overpelt

ArcelorMittal wil zijn staaldistributiecentrum AND Steel in Overpelt sluiten. Er werken 64 mensen in het DC. Voor 9 zullen er overplaatsingen geregeld worden naar andere sites van ArcelorMittal. Voor de anderen wordt er een sociaal plan voorzien. De sluiting komt er omwille van de slechter draaiende staalmarkt.

Kareme Nouri, secretaris van de Christelijke bediendevakbond LBC zei: “Er is heel veel economische werkloosheid geweest. Het zou me verbazen als het bedrijf geen andere scenario’s dan sluiting zou overwogen hebben. Volgende woensdag krijgen we daar antwoord op. De directie zegt overigens open te staan voor onze suggesties, met mogelijke alternatieven voor een aantal of alle medewerkers. Uiteraard gaan we op dat vlak de meest ideale oplossing onderzoeken. Momenteel zijn er dan ook geen plannen voor een staking of andere acties.”

“Helemaal onverwacht komt de sluiting niet”, zegt Nele Vanoevelen, secretaris van de vakbond ACV. “Het bedrijf maakte al jaren verlies. Sinds het begin van de crisis in 2008 werd er een zwaar regime van economische werkloosheid ingevoerd. Er zijn tal van scenario’s bekeken om uit het slop te geraken. Maar eigenlijk is het bedrijf de crisis nooit te boven gekomen.”

AND Steel werd opgericht als distributiecentrum voor staalreus ArcelorMittal. Ook in Schoten en Sombreffe heeft de groep nog een distributiecentrum, maar daar zou er niets veranderen.

Bron: Belang van Limburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.