Belgische Linde team haalt 6e plaats op wereldkampioenschap heftruckrijden

Op de 9e Linde Staplercup of het Wereldkampioenschap heftruckrijden 2013 in het Duitse Ashaffenburg heeft het Belgische team een verdienstelijke 6e plaats in de wacht gesleept. Het Belgisch team haalde overigens voor het eerst een halve finale. Spektakel gegarandeerd, want de tweedaagse trekt inmiddels zo’n 12.000 toeschouwers.

De Linde Staplercup is een jaarlijks terugkerend evenement georganiseerd door de Duitse heftruckfabrikant Linde. Ooit begonnen als Duits kampioenschap heftruckrijden is deze wedstrijd uitgegroeid tot een wereldkampioenschap met 12 deelnemende landen. Het Duitse team won voor respectievelijk het Nederlandse en Hongaarse team. Naast België participeerden ook Spanje, Portugal, Slovakije, Tsjechië, Zwitserland, Oostenrijk, UK en de Baltische Staten.

Het Belgische team werd overigens samengesteld uit de top 3-finalisten van de Belgian LindeCup die elk jaar in de fabriekshallen van MotracLinde te Antwerpen wordt georganiseerd. Toevallig of niet werden de eerste 3 plaatsen in mei 2013 toen ingenomen door heftruckrijders van twee filialen van Carglass: Andy Ruymen (1e), Kristof Meukens (2e) en Kurt Vanoppen (3e).

Tijdens het wereldkampioenschap dienden de 63 deelnemers alvast parcours te rijden op diverse Linde-trucks, waaronder een R16 reachtruck, een H30 verbrandingstruck en een elektrische heftruck E18. De chauffeurs werden getest op rijvaardigheid, snelheid, precisie en dus op stalen zenuwen. Allemaal vaardigheden die meteen ook de perfecte graadmeter zijn voor hun teamwork in het verloop van het logistieke proces.

Eerst werden er individueel 2 voorrondes gereden. De 2 beste tijden hiervan werden opgeteld met de tijd van voorronde 3, die in team werd gereden. Op het einde van de voorrondes stond het Belgische team Ruymen-Meukens-Vanoppen derde op twaalf deelnemende landen. De eerste 6 teams mochten de halve finale rijden waar het Belgische team uiteindelijk 6e werd. Klik hier voor meer info en visualisering van de parcoursopdrachten.  Andere info en beelden op www.staplercup.com.

Geïnteresseerde heftruckchauffeurs voor de ‘Belgian Lindecup 2014’  kunnen zich nu al inschrijven door te mailen naar [email protected]. Er kunnen maximaal 5 chauffeurs per bedrijf deelnemen. De ‘Belgian Lindecup 2014’ vindt dan plaats op een zaterdag in mei 2014. Info: 03/360.11.11. Organisatie: Motrac Handling & Cleaning, www.motrac.be.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.