BITO Systems nv richt Lidls grootste Nederlandse DC op maat in

Lidl Nederland nam recentelijk in Weert zijn vijfde en tevens grootste Nederlandse verdeelcentrum in gebruik. Dit werd door BITO Systems uitgerust met het volledige pakket aan palletstellingen en aanrijbeschermers. De logistieke coördinatie van de inrichting werd een absoluut huzarenstuk: het magazijn van Lidl dat in totaal 52.000 vierkante meter beslaat, werd door BITO volledig op maat uitgerust met 5 650 lopende meter beveiligde en duurzame palletstelling. Dat is goed voor de opslag van 28.000 pallets met een gewicht van 1500 kilogram.

BITO, één van de Europese marktleiders in de productie van orderverzamelsystemen en hoogwaardig opslagmateriaal, richtte in het verleden al verscheidene Europese magazijnen van Lidl (o.a. Spanje, Duitsland,…) in. Dit project was echter het eerste op Nederlandse bodem.

Omwille van de hoge omslag en het intensief gebruik van het reachtruckmagazijn, stelde Lidl hoge eisen aan zowel de duurzaamheid als veiligheid van het DC in Weert. Daartoe rustte BITO alle staanders uit met een uiterst robuuste aanrijbescherming en op elk niveau werd een op maat gemaakte doorschuifbeveiliging geïnstalleerd voor de pallets, zowel in enkele als dubbele stellingrijen.

Bron: Persmededeling BITO

Posted in

Christophe Slegers

Christophe Slegers is de oprichter van en Managing Partner bij Logistiek.be, het nieuwsportaal over logistiek, transport en supply chain in België. Sinds 2001 is hij actief in de domeinen Human Resources, Online Sales, Media en uiteraard Logistiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.