Bpost reorganiseert logistiek

Bpost, de vroegere Belgische post, gaat tegen 2015 de organisatie van de brieven- en pakjespost verder automatiseren en centraliseren. Deze reorganisatie is nodig om de stijgende kosten en de dalende volumes op te vangen. Volgens een prognose van Bpost, zal het bedrijfsresultaat van de organisatie met 600 miljoen euro dalen als er geen maatregelen genomen worden.

Bpost gaat daarom in de volgende vijf jaar zijn sorteer- en verdeelactiviteiten veranderen. Zo wil Bpost dat de sortering van brievenpost in één van de grote sorteercentra zal gebeuren en niet meer in lokale distributiecentra. De grote sorteercentra worden dan omgedoopt in industriële mailcentra (IMC).

Qua werkgelegenheid beteket dit een sterke uitbreiding in de vijf IMC’s, maar het werk in de lokale sorteercentra zal sterk verminderen. Piet Van Speybroek, woordvoerder van Bpost zegt:  ‘Het gaat om een verplaatsing van de activiteit en van de mensen. Verspreid over de vijf IMC’s komen er zo’n 1.300 banen bij. We zullen hier de voorkeur geven aan personeel dat vrijkomt in de distributiecentra’. Het is de bedoeling om de reorganisatie door te voeren zonder gedwongen ontslagen.

Bron: De Tijd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.