Circa 5000 GLS ParcelShops binnen 9 weken operationeel met nieuwe mobility oplossing en managed services

Brussel, Hamburg (Duitsland), 26 augustus 2015 – Zetes (Euronext Brussels: ZTS) heeft een volledig beheerde mobility oplossing geleverd aan circa 5000 GLS ParcelShops in Duitsland om de verwerking van inkomende en uitgaande pakketten te versnellen en het aantal fouten terug te brengen. Alle ParcelShops zijn voorzien van mobiele apparatuur en printers. Het project is in slechts 9 weken geïmplementeerd en staat ook voor andere landen gepland.​ 

Optimalisering van ParcelShop-service voor de klant

De GLS ParcelShops zijn ondergebracht in bestaande winkels en doen van daaruit dienst als lokale verzend- en ophaalpunten. Vroeger werden inkomende en uitgaande pakketten beheerd via een foutgevoelig en tijdrovend papieren proces. GLS wilde het proces optimaliseren met behulp van een ergonomische oplossing die de verzendfase efficiënter moest maken en zo de hele service aan de klant moest verbeteren. De oplossing moest geïmplementeerd worden in het hele GLS-netwerk binnen een zeer korte tijdspanne van slechts 9 weken.

Mobiele infrastructuur en managed services

Zetes heeft elke ParcelShop voorzien van Zebra GX420d printers en TC55 mobiele toestellen waarop een door GLS ontwikkelde mobiele applicatie draait. Dankzij dit nieuwe systeem zijn de operators nu in staat om de pakketten sneller aan te nemen en af te geven en worden fouten voorkomen. Om de uptime van het systeem te waarborgen, levert Zetes een volledige servicedienst, inclusief helpdesk-support voor de gebruikers, onderhoud, reparaties en swap-services. Met behulp van een Mobile Device Management-module kan GLS vanop afstand op alle mobiele toestellen nieuwe versies van de mobiele app installeren.

Implementatie binnen 9 weken

Na een pilotfase werd de oplossing eind 2014 uitgerold in ca. 5000 Duitse ParcelShops.

“Eén van de grote uitdagingen van dit project was om alle ParcelShops binnen een kort tijdsbestek te voorzien van de nodige apparatuur en alle gebruikers tegelijkertijd training te geven. Dankzij Zetes zijn we hierin geslaagd”, aldus Jens Minneker, Director Product Management E-Commerce & Sales van GLS IT Services GmbH.

– EINDE –

Voor meer informatie

  • Corporate Communications Manager
  • Sandra Franchitti
  • T +32 2 790 38 90
  • E [email protected]

Over GLS

GLS IT Services GmbH is een dochteronderneming van GLS General Logistics Systems B.V. (gevestigd in Amsterdam). GLS biedt betrouwbare pakketdiensten van hoge kwaliteit voor meer dan 220.000 klanten in Europa alsook logistieke- en expresdiensten. Het motto van GLS is ‘Europese pakketlogistiek van topkwaliteit’. De groep is met de eigen dochterondernemingen en partnerbedrijven aanwezig in 37 Europese landen en heeft daarnaast contractuele overeenkomsten over de hele wereld. GLS beschikt over 39 overslagpunten en 688 depots. GLS is met zijn transportnetwerk over land één van de grootste pakketdienstleveranciers in Europa. Dagelijks zijn meer dan 14.000 medewerkers en zo’n 19.000 voertuigen aan het werk voor GLS. In het boekjaar 2014/15 vervoerde GLS 436 miljoen pakketten en bedroeg de omzet 2,1 miljard euro.

Over Zetes

Zetes is een internationale onderneming gespecialiseerd in identificatie- en mobiele oplossingen. Met behulp van de nieuwste technologieën helpt Zetes zijn klanten om de snelheid en kwaliteit van de processen en de betrouwbaarheid van de gegevens te verbeteren, zodat ze een voorsprong hebben binnen hun sector. Zetes is dus zowel pionier als marktleider.

De Zetes Groep is gevestigd in Brussel en heeft meer dan 1100 werknemers in 19 landen in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. In 2014 bedroeg de omzet 245,3 miljoen euro. Meer informatie: www.zetes.com

Over Zetes’ supply chain oplossingen

Zetes verandert de wisselwerking tussen de moderne toeleveringsketens. De oplossingen voor het optimaliseren van de processen voor verpakken, opslag, afleveren, verkoop, directe diensten aan winkels en winkelbeheer zijn allemaal gekoppeld aan de ZetesOlympus ‘repository’ of data opslagplaats. Dit laat grote bedrijven toe om aan end-to-end tracking en tracing van goederen te doen, van productie tot eindgebruiker. Zetes faciliteert bedrijven in wereldwijde tracering en helpt bedrijven bij de daarbij horende uitdagingen (serialisatie, namaak, beveiliging, wettelijke verplichtingen en vervalsing). Zetes integreert de nieuwste cloudplatformen met geavanceerde technologieën zoals imaging technologie, spraakherkenning, RFID, codering en mobiele terminals. Als betrouwbare partner garandeert Zetes een optimaal levenscyclusbeheer van al zijn oplossingen via de Zetes TotalCare- en Zetes TotalFinance-diensten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.