Copal Development neemt nieuwe Spidergripper in productie

Voor het lossen van jutezakken en -balen, bijvoorbeeld gevuld met cacao, koffie, noten of thee, heeft Copal Development een zogenaamde Spidergripper ontwikkeld. Met deze grijper, die eenvoudig te koppelen is aan een Copal C2 Container Stripper, is het nu ook mogelijk om jutezakken automatisch te lossen. Het systeem bespaart hierdoor niet alleen veel tijd en kosten, maar ook de zware fysieke belasting van medewerkers behoort hiermee tot het verleden.

De jutezakken worden door een uniek mechanisme volledig automatisch uit een container gehaald en op een uitschuifbare transportband geplaatst. De zakken worden door deze transportband getransporteerd om daarna volautomatisch gepalletiseerd te kunnen worden voor verder(e) transport of opslag. Het laden en lossen van containers kost normaliter veel tijd en mankracht en daardoor ook veel geld. Om overbelasting en blijvend letsel van medewerkers te voorkomen, ontwikkelt en produceert Copal Development al enige jaren containerstrip- en palletiseersystemen. Naast reductie van operationele kosten zorgen deze systemen voor een snellere en efficiëntere productie- en doorlooptijd.

Spidergripper

Deze nieuw ontwikkelde grijper kan 90 graden draaien en heeft meerdere rotatie- en kantelpunten. Hierdoor kunnen ook zakken/balen die niet vlak liggen, maar bijvoorbeeld schuin over elkaar, worden opgepakt en gedeponeerd op de conveyor van de Copal C2. Daarnaast zorgen sensoren voor het automatisch positioneren van de grijper en is het operating system van de Copal C2 Container Stripper uitgebreid met alle functionaliteiten van deze innovatieve grijper.

Snelkoppeling

Alle Copal-systemen zijn uitgerust met snelkoppelingen, waardoor het vervangen van grijpers in slechts een paar minuten te realiseren is. Dit betekent dat de systemen multifunctioneel inzetbaar zijn en verschillende soorten goederen kunnen verwerken, zoals dozen, trays, plastic zakken, jutezakken en ook geschikt zijn voor het lossen van diverse andere soorten goederen en materialen.

Palletiseren van zakken

Naast de nieuwe grijper voor het oppakken van zakgoed biedt Copal Development ook klant specifieke oplossingen voor het palletiseren van zakken en balen, waardoor het volledige proces van het lossen en palletiseren van zakgoed volledig geautomatiseerd wordt. Bekijk de video m.b.t. het gebruik van de Spidergripper in de praktijk.

Bedrijfsprofiel

Copal Development B.V. ontwikkelt en produceert containerstrip- en palletiseersystemen. Met deze unieke en innovatieve systemen, is het mogelijk om zeecontainers zonder enige fysieke belasting volautomatisch te lossen. De lading wordt daarbij desgewenst direct gepalletiseerd of getransporteerd voor opslag, waarbij de Copal-systemen gekoppeld kunnen worden aan ieder Warehouse Management Systeem.

Ook zijn de systemen van Copal in staat om mixed loaded containers en andere producten dan kartonnen dozen met een ongeëvenaarde productiviteit te verwerken. Indien een lading gepalletiseerd wordt, dan is ieder gewenst stapelpatroon van de lading mogelijk, waarbij men diverse soorten pallets kan gebruiken. De Copal-systemen reduceren de operationele kosten drastisch en de fysieke belasting van medewerkers ingrijpend. Door de extreem hoge productiviteit, kennen de Copal-systemen een zeer snelle terugverdientijd.

Alle Copal-systemen zijn gepatenteerd, CE- en Tüv gecertificeerd en dragen bij aan de duurzaamheid en het MVO-beleid van uw bedrijf.
Voor meer informatie neem contact op of bezoek: www.copal-development.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.