Delhaize breidt DC in Zellik uit

Delhaize gaat eind dit jaar starten met de uitbreiding van zijn distributiecentrum in Zellik. De extra 12.000m² zullen een investering vragen van zo’n 50 miljoen euro. De nieuwe gekoelde opslagruimte zal ‘DC Fresh 3’ heten en moet tegen eind 2013 of begin 2014 operationeel zijn. In het nieuwe gebouw zullen 100 mensen aan de slag kunnen, al kunnen die misschien niet allemaal extern aangewor

ZELLIK – De warenhuisketen Delhaize gaat zijn distributiecentrum in Zellik met 12.000 vierkante meter uitbreiden, goed voor een investering van ongeveer 50 miljoen euro en 100 jobs.

Delhaize heeft de investering aangekondigd op een persconferentie in Zellik. De nieuwe stapelplaats zal “DC Fresh 3” heten. De bouw van de nieuwe gekoelde opslagruimte voor verse producten start eind dit jaar. De operationele opstart van de logistieke activiteiten is gepland voor eind 2013, begin 2014.

Er zullen een honderdtal mensen aan de slag gaan in het nieuwe gebouw, maar dat wil niet zeggen dat er ook honderd mensen aangeworven zullen worden. Dat is afhankelijke van de groei, zegt Roel Dekelver, communications manager van Delhaize. Nu werken zowat 1.000 mensen in het distributiecentrum in Zellik, dat momenteel nog 113.000 vierkante meter groot is.

Delhaize heeft ook de ambitie om over een periode van vijf jaar 140 miljoen euro te investeren in zijn winkels in Vlaanderen. Met dat plan wil de warenhuisketen de winkels moderniseren en vernieuwen volgens de nieuwe standaarden, met als resultaat een aangenamere winkelervaring voor de klant, zo luidt het.

Bron: de Morgen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.