GEODIS breidt uit met return management

GEODIS - return management

Als onderdeel van een speciale reeks e-commercediensten, biedt GEODIS nu een complete service voor het beheer van productretouren. Retailers en e-merchants profiteren van een end-to-end technologische en logistieke oplossing die de hele waardeketen dekt, van orderorkestratie tot productretourbeheer, beschikbaar in heel Europa. Als antwoord op de groeiende populariteit van online winkelen en een substantiële toename van productretouren, heeft GEODIS een geïntegreerd aanbod van reverse logistics-diensten ontwikkeld die de kracht van digitale technologie combineren met zijn internationale transportnetwerk en zijn expertise in logistiek (beheer van 8,7 miljoen m2 magazijnruimte wereldwijd).

Deze turnkey GEODIS-oplossing is ontworpen om retailers en e-retailers te ontlasten van het operationele beheer van productretouren. Het omvat de aangifte van consumentenretouren, het ophalen en identificeren van producten en de levering van de artikelen weer op voorraad. Voor de digitale aspecten van deze oplossing heeft GEODIS gekozen voor de innovatieve Franse start-up ShopRunBack, die actief is in meer dan 100 landen. Het zal retailers en e-handelaars voorzien van zijn white-label retourbeheerplatform, dat toegankelijk is vanaf alle verkoperssites.

Via dit platform selecteert de consument het te retourneren product en de reden van terugzending en kiest hij de wijze van afhalen. Het pakket kan bij de consument thuis worden opgehaald of bij een afleverpunt worden achtergelaten. De diensten van GEODIS zijn verantwoordelijk voor het ophalen van de producten en het transport naar het magazijn, evenals het hele proces van controleren, sorteren, ompakken voor verzending en waar nodig recycling, volgens de principes van de circulaire economie. Al deze logistieke handelingen worden voorgeschreven in overeenstemming met het vooraf gedefinieerde retourbeleid.

Zowel winkeliers als consumenten kunnen de voortgang van het retourverzoek en de status van de terugbetaling in realtime volgen. Voor verkopers die zijn aangesloten op e-commerceplatforms zoals Shopify, Woocommerce, Wizishop of Prestashop, kan het digitale platform onmiddellijk worden geïntegreerd.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.