Egemin Automation lanceert nieuwe methode voor innovatief onderhoud

Egemin Automation kondigt de lancering aan van Remaining Life Analysis E’rla, een systematische aanpak om de restlevensduur van installaties te bepalen. Veel Belgische bedrijven werken nog met technische installaties die gebouwd zijn in de jaren zestig en zeventig. De eigenaars worstelen met de vraag hoe lang ze er nog op economisch en technisch verantwoorde wijze gebruik van kunnen maken. Het antwoord op die vraag wordt vaak ingegeven door het buikgevoel. Met E’rla biedt Egemin een innovatie oplossing om een objectieve afweging te maken tussen toenemende onderhoudskosten en de nodige investeringen om (delen van) de installatie te vervangen.

“Volgens een gestructureerd stappenplan analyseren we eerst welke delen van de installatie kritiek zijn”, zegt Martin van den Hout, managing consultant bij Egemin Automation. “Voor die delen brengen we de risico’s in kaart en bepalen we de faalmechanismen en condities, zodat we kunnen zien hoe lang het nog verantwoord is door te draaien.”

Terugdringen van onderhouds- en stilstandskosten

Na het uitvoeren van een Remaining Life Analysis blijkt vaak dat installaties nog vele jaren dienst kunnen doen, als er tijdig een aantal kleine maatregelen worden genomen. Bedrijven kunnen op die manier veel besparen op het gebied van onderhoudskosten en investeringen.

“Voor niet-kritieke installaties analyseren we het storingsgedrag per installatie en brengen we de storingskosten in kaart met onze enterprise Asset Performance Intelligence (eAPI) software. Op basis van de resultaten kunnen we met statistische analyse voorspellen wat de onderhouds- en stilstandkosten zullen zijn. Bovendien kunnen we meteen ook het meest optimale moment van vervanging berekenen om op die manier tot een zo laag mogelijke Life Cycle Cost (LCC) te komen.”, zegt van den Hout.

Met de innovatieve analysemethode van Egemin kan de klant beter zijn investeringsplannen onderbouwen. Dat is belangrijk, omdat veel installaties in België ouder zijn dan hun oorspronkelijke levensduur.

NOMINATIE BEMAS INNOVATION AWARD

Egemin Automation sleepte met E’rla een nominatie in de wacht voor de BEMAS Innovation Award. Die prijs wordt jaarlijks uitgereikt door de Belgian Maintenance Association op de Maintenance beurs. Met de award plaatst BEMAS innovaties in de technische onderhoudssector in de kijker.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.