Egemin Automation neemt Amerikaanse systeemintegrator van magazijn- en distributieoplossingen over

Egemin Automation verstevigt zijn expertise in de sterk groeiende markt voor automatische magazijn- en distributiesystemen in Noord-Amerika door de overname van Retrotech, een gevestigde Amerikaanse systeemintegrator van magazijn- en distributieoplossingen. De KION Group, het holdingbedrijf boven Egemin Automation, heeft een overeenkomst ondertekend met het Franse Savoye S.A. voor de overname van Retrotech waarvan de waarde geraamd wordt op ongeveer 40 miljoen USD. De transactie is onderworpen aan de gebruikelijke opschortende voorwaarden en zal naar verwachting worden afgerond in het eerste kwartaal van 2016.

Retrotech, gevestigd in Rochester in de staat New York, biedt zijn klanten een uitgebreid gamma van oplossingen voor de integratie en modernisering van complexe intralogistieke systemen. Retrotech is gespecialiseerd in ontwerp van magazijnsystemen, klantspecifieke software voor magazijnsturing, en moderniserings- en aanpassingswerken van magazijnkranen. Retrotech stelt ongeveer 140 personen tewerk en haalde in 2015 een omzet van ongeveer 70 miljoen USD. Retrotech wordt geïntegreerd in Egemin Group Inc. dat gevestigd is in Holland, Michigan, en zal een actief onderdeel worden van de Egemin Automation-organisatie in de Verenigde Staten. Het Retrotech-merk wordt behouden en zal verder worden gebruikt in de USA als een kwaliteitsmerk voor Egemins magazijn- en distributieoplossingen.

“Met zijn uitstekende reputatie en know-how in de integratie van intralogistieke systemen vormt Retrotech de perfecte aanvulling en versterking van de automatiseringsoplossingen die momenteel worden geleverd door onze merkonderneming Egemin Automation in de USA”, verduidelijkt Jan Vercammen, Chief Executive Officer van Egemin Automation. “Deze overeenkomst is een belangrijke stap in het waarmaken van onze ambitie om een hoofdrol te spelen in de snel groeiende markt voor geautomatiseerde intralogistieke en material handling systemen. Geautomatiseerde intralogistiek zal een prominente rol spelen in Industry 4.0, de digitale transformatie van de productie-industrie.”

Retrotech heeft belangrijke klanten in voeding en consumer goods, in de farmaceutische en automobielindustrie, in de e-commerce en de retailsector. De onderneming werd opgericht in 1985 en concentreerde zich aanvankelijk op de modernisering van handpallettrucks en kraansystemen met automatiseringsoplossingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.