Egemin bouwt hoogbouwmagazijn voor Poco Loco

Binnenkort start Egemin Automation met de constructie van een nieuw hoogbouwmagazijn voor Poco Loco uit Roeselare. De snackfabrikant kent een continue groei en heeft nood aan meer productiecapaciteit. Daarom kocht het bedrijf recent zeven hectare industrieterrein. Het zal de komende twee jaar 50 miljoen euro investeren om een volautomatisch hoogbouwmagazijn en bijkomende productielijnen te bouwen. Met het nieuwe magazijn centraliseert Poco Loco de opslag op één locatie en krijgt het nog meer controle over zijn logistieke proces. Voor Egemin betekent het project een bevestiging van hun competenties in automatische magazijnen voor de voedingsindustrie. Tegen begin 2018 moet het nieuwe magazijn operationeel zijn.

Efficiëntere opslag en meer controle over logistiek

Poco Loco biedt aan haar klanten tortillawraps, chips, dinnerkits, Tex Mex-kruiden en sausen. Ongeveer 96% van alles wat in Roeselare gemaakt wordt, is voor het buitenland bestemd. Tot nu werden de producten opgeslagen op verschillende sites en ook bij externe leveranciers. “Door een groot deel van onze magazijnen te centraliseren, zullen we zo’n 25.000 vrachtwagenritten vermijden”, zegt Peter Denolf, Managing Director bij Poco Loco. “Hierdoor zullen we niet enkel kosten besparen, we zullen ook nog meer controle krijgen over onze eigen logistiek. Het zorgt ervoor dat we flexibeler kunnen inspelen op de vraag van onze klanten.”

Aan de overkant van de productiesite komt een nieuwe volautomatisch hoogbouwmagazijn met ruimte voor 42.000 pallets. Een 100 meter lange conveyorbrug over de openbare weg zal de twee locaties met elkaar verbinden. Op de brug komen twee transportbanen die afgewerkte pallets naar het magazijn transporteren en grondstoffen vanuit het magazijn aan de productie leveren. In het magazijn zullen afgewerkte producten voor klanten gepickt worden die vervolgens automatisch naar de laadzone worden gebracht.

 

Complexe logistieke processen eenvoudig gemaakt

Egemin Automation staat in voor de volledige magazijnuitrusting en de automatisering van alle logistieke processen binnen dit project. “Het is goed gelukt om alle logistieke processen van elkaar te scheiden en mooi op elkaar af te stemmen”, vertelt Joris Van Hoye, System en Concept Engineer bij Egemin Automation. “De samenwerking met de logistieke consultant Logflow, die instond voor het in kaart brengen van de logistieke goederenstromen en de voorstudie verliep bijzonder vlot. Het magazijn, 43 meter hoog met een oppervlakte van 8.000 m², maakt het een indrukwekkend project. Het magazijn wordt uitgerust met 11 palletkranen en 910 meter palletconveyors die ervoor zorgen dat 304 pallets per uur kunnen in- en uitgevoerd worden.  We slaagden er in om met een vrij eenvoudige oplossing voor het veelvoud aan complexe logistieke processen voor de dag te komen. Dat is een van de redenen waarom Poco Loco voor Egemin koos.”

 

Bevestiging expertise voor voedingsindustrie

De bouw van het project wordt binnenkort opgestart en heeft een doorlooptijd van 18 maanden. Tegen begin 2018 moet het nieuwe magazijn operationeel zijn. Voor Egemin is dit project opnieuw een bevestiging van hun groei in magazijn- en distributie-oplossingen en van hun expertise in automatische hoogbouwmagazijnen voor de voedingsindustrie.

Posted in

Christophe Slegers

Christophe Slegers is de oprichter van en Managing Partner bij Logistiek.be, het nieuwsportaal over logistiek, transport en supply chain in België. Sinds 2001 is hij actief in de domeinen Human Resources, Online Sales, Media en uiteraard Logistiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.