Egemin lanceert E’tow Easy Loop kettingbanen

Egemin breidt zijn gamma van vloerkettingbanen verder uit met de nieuwe E’tow® Easy Loop, een gestandaardiseerde kettingbaanoplossing met korte leveringstermijn en snelle installatie op basis van voorgedefinieerde componenten. Deze nagenoeg onderhoudsvrije interne transportoplossing is uitermate geschikt voor logistiek dienstverleners die hun processen in distributiecentra en cross-docking hubs willen automatiseren om de distributiecapaciteit te vergroten en hun operaties flexibel en schaalbaar willen inrichten. EasyLoop is ook een goed alternatief voor manueel transport en goederenbehandeling om de veiligheid in logistieke centra te verhogen.

 

Met zijn bestaande gamma van vloerkettingbaansystemen is Egemin al langer marktleider in de sector en beschikt de onderneming al over een groot klantenbestand. De vier belangrijkste logistieke spelers in Duitsland gebruiken vandaag reeds E’tow®-vloerkettingbaansystemen voor de interne logistiek in meerdere van hun hubs. Op Europese schaal zijn drie van de vier leiders uit de logistieke sector klant. Daarnaast werken ook talrijke kleinere en middelgrote 3PL-bedrijven met gelijkaardige E’tow®-oplossingen van Egemin.

Om nog sneller te kunnen leveren aan zijn klanten en om de on site installatieduur nog te verkorten, heeft Egemin, als logistieke automatiseringsspecialist, de nieuwe E’tow® EasyLoop ontwikkeld. De klant kan nu kiezen uit vier voorgebouwde basisomlopen met verschillende lengtes en bochtopties in functie van de beschikbare lay-out. Het systeem biedt bovendien zes andere parameters die individueel kunnen worden aangepast om perfect te beantwoorden aan de logistieke vereisten van de klant.
Carrouselsysteem voor distributiecentra

Het basisprincipe van de EasyLoop blijft hetzelfde in alle toepassingen: een vrij te kiezen aantal handpallettrucks en platte karren op een vast geïnstalleerd spoor met kettingaandrijving rijden door het logistieke centrum zoals op een carrousel. Ze brengen goederen, zoals pakjes, autobanden, huishoudelijke apparaten enz. op pallets of andere dragers naar de aangesloten verwerkingsplaatsen, bv. aan de expeditiezone van het magazijn. Door de permanente beweging op de ketting is er geen tussentijdse opslag nodig en beschikt men over een grotere capaciteit. Deze automatische oplossing is vooral geschikt voor toepassingen met hoge verladingsvolumes.


Praktisch onderhoudsvrij systeem verhoogt rendement

Dankzij een automatische kettingsmering en de zelfreiniging van de belangrijkste componenten is EasyLoop praktisch onderhoudsvrij en kan het systeem permanent werken. Deze bedrijfszekerheid en de flexibele uitbreidingsmogelijkheden zijn belangrijke argumenten voor grote logistieke dienstverleners om gebruik te maken van de efficiëntie van deze kettingbaanoplossing. De nieuwe EasyLoop kan even gemakkelijk worden geïntegreerd in bestaande gebouwen als in nieuwe omgevingen.

 

Posted in

Christophe Slegers

Christophe Slegers is de oprichter van en Managing Partner bij Logistiek.be, het nieuwsportaal over logistiek, transport en supply chain in België. Sinds 2001 is hij actief in de domeinen Human Resources, Online Sales, Media en uiteraard Logistiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.