Export naar VS klopt alles

Goed nieuws voor de transporteurs richting VS. De Vlaamse export naar de VS lag in de eerste zeven maanden van 2012 maar liefst 37,5 procent hoger dan vorig jaar, zo blijkt uit cijfers van het agentschap Flanders Investment & Trade. De sterkste sectoren hierin zijn chemie en farma.

Vlaams minister-president Kris Peeters zegt: ‘Het is essentieel dat president Obama de komende vier jaar de Amerikaanse economie verder op het juiste spoor zet want de VS is onze belangrijkste exportmarkt buiten Europa’. Het grote begrotingstekort in de VS kan immers een sterke impact hebben op hoe de VS zal invoeren in de komende periode.

Naast de VS waren ook de groeimarkten sterke stijgers voor de Vlaamse export. Kris Peeters plant nieuwe economische missies om de positieve evolutie verder te kunnen zetten.

In België is de Vlaamse export goed voor maar liefst 85,3% van de totale export. Politiek zie je dan ook dat Vlaamse regeringspartijen zich sterker richten op de internationale markt en onze concurrentiepositie daarin. Voor de Waalse partijen blijkt de binnenlandse vraag sterker door te wegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.