Gilis Opslag investeert in groene energie

Het logistiek bedrijf Gilis Opslag uit Turnhout heeft de daken van zijn opslagplaatsen uitgerust met zonnestroom systemen. Deze aankoop komt bovenop de andere investeringen in groene energie uit PV-systemen die Gilis Opslag tegelijkertijd deed voor een ander pand in Turnhout. De investering in een zonnecentrale in combinatie met een sterkere elektrotechnische infrastructuur biedt overigens nieuwe mogelijkheden inzake opslag.

De 4.600 gloednieuwe zonnepanelen, die werden verdeeld over de twee grote opslagplaatsen, vormen een vermogen van meer dan 1 MWp, en leveren in totaal 900.000 kWh per jaar op. Dit komt overeen met het verbruik van meer dan 250 gezinnen. Specialist in industriële zonne-energiesystemen, SolarAccess, installeerde de zonnepanelen. Zij verstevigden ook de daken van de opslagplaatsen, zodat de panelen optimaal kunnen worden geplaatst.  De aanpassingen aan de elektrotechnische infrastructuur van de opslagplaatsen levert Gilis Opslag in de toekomst nieuwe opportuniteiten op. Hierdoor kan het bedrijf namelijk ook producten opslaan die meer energie vereisen bij de bewaring ervan, zoals diepvriesproducten bijvoorbeeld.

Kris Gilis: “Met deze nieuwe investering in groene energie slaan we drie vliegen in één klap: we bieden onze klanten nog meer mogelijkheden op vlak van dienstverlening, we vergoten onze capaciteit op elektrotechnisch vlak én we dragen ons steentje bij aan het milieu.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.