HG Property Group sluit exclusieve overeenkomst met Helios Europe rond logistiek vastgoed

De in Eindhoven gevestigde ontwikkelaar/investeerder HG Property Group, heeft een exclusieve overeenkomst gesloten met het Engelse Helios Europe als onderdeel van een logistiek vastgoedontwikkelingsfonds met een waarde van € 1 miljard.

Helios Europe, een leidende Europese logistieke ontwikkelaar beschikt via Mansford Management Funds, over substantiële financiële ondersteuning van twee van de grootste Britse pensioenfondsen, British Airways en West Midlands.

Met deze samenwerking verzekert HG Property zich van directe financiële backup voor de realisatie van haar toekomstige vastgoedontwikkelingen. Helios Europe beschikt over een Europese ontwikkeling-pipeline van 1,2 miljoen m2. In een Joint Venture met HG Property Group zal gezamenlijk gewerkt gaan worden aan de verdere uitbouw van deze pipeline, waarbij de nadruk aanvankelijk op de Benelux en Denemarken komt te liggen.

Helios Europe, met kantoren in Londen en Wenen heeft reeds logistieke vastgoed projecten in Oostenrijk, Zweden, Duitsland, Slowakije, Tsjechië en de Baltische staten gerealiseerd.

Michael Hughes, oprichter van Helios Europe ziet de joint venture als een logische stap in de verdere uitbouw van de Europese portefeuille: “Deze strategische samenwerking versterkt de positie van Helios Europe en HG Property Group op de Europese logistieke vastgoedmarkt. Onze gezamenlijke marktkennis en ervaring stelt ons in staat om in de komende jaren een vooraanstaande positie op de Europese markt te verwerven. Alle indicatoren geven aan dat we aan het begin staan van een nieuwe groeifase en deze joint venture geeft ons de mogelijkheid om in heel Europa slagvaardig te handelen.”

Bron: HG Property Group

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.