Lot van oude Opel site in Antwerpen nog steeds onzeker

Het is intussen een jaar geleden dat in Antwerpen de laatste Opel gemaakt werd, maar nog steeds is er geen duidelijkheid over de toekomst van de site. Over de 95 hectaren loopt nog steeds een juridische twist tussen General Motors en het Gemeentelijk Havenbedrijf.

In 2010 werd met 36 kandidaat investeerders gesproken om de terreinen aan te kopen en te ontwikkelen. Het Gemeentelijk Havenbedrijf heeft echter voorkooprecht en heeft 30 miljoen euro geboden. Volgens General Motors heeft een kandidaat koper echter 90 miljoen geboden. De haven stapte hierop naar het gerecht. In 2012 wordt de zaak beslecht. Na een jaar van onzekerheid en juridisch getouwtrek is het nog maar de vraag of de kandidaat investeerders nog steeds interesse hebben. Nieuwe kandidaten hebben zich alvast niet gemeld.

Het blijft de doelstelling om nieuwe industrie op de terreinen op te bouwen. Het gemeentelijk Havenbedrijf bekijkt hoe de verdere ontwikkeling van die industrie kan ingepast worden in de bestaande en industriële cluster van de haven.

Bron: de Morgen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.