Mastelinck blijft op weerstand stoten met aankoop Transics

Begin deze week kondigde BNP Paribas Investment Partners aan dat het zijn belang in Transics (9,59%) verkocht heeft aan Tavares. Tavares is het vehikel dat gebruikt werd door Walter Mastelinck, topman van Transics en enkele mede-investeerders  om de aandelen in te kopen. Maar ING Asset Management en ook Generali/SNS blijven zich verzetten tegen de verkoop van hun Transics aandelen. Samen hebben ze 22 procent van de aandelen in handen en Tavares zal dus in het beste geval maar 78 procent van de aandelen kunnen verwerven.
Na ING Asset Management blijft ook Generali/SNS zich verzetten tegen de verkoop van Transics. Samen hebben die aandeelhouders bijna 22 procent van het telematicabedrijf in handen. Bieder Tavares zal in het beste geval dus op 78 procent van de aandelen stranden. Aandeelhouders hebben nog tot 26 oktober tijd om hun aandelen aan te bieden voor de ongewijzigde prijs van 7,50 euro per aandeel. Zolang het bod niet verhoogt zullen de bovenstaande twee partijen dus niet toehappen. Maar als Tavares toch beslist om de biedprijs te verhogen binnen het jaar na de vorig biedperiode, dan is het verplicht om die meerwaarde ook te betalen aan de aandeelhouders die nog verkocht hebben aan 7,5 euro.
Posted in

Christophe Slegers

Christophe Slegers is de oprichter van en Managing Partner bij Logistiek.be, het nieuwsportaal over logistiek, transport en supply chain in België. Sinds 2001 is hij actief in de domeinen Human Resources, Online Sales, Media en uiteraard Logistiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.