Orderverzamelaars BT Optio L-serie van TMHE winnen iF Gold Award voor productdesign

De laagheffende orderverzamelaar BT Optio L-serie van Toyota Material Handling krijgt de hoogste erkenning van de internationale jury voor zijn functionaliteit en design. Nadat TMHE in 2009 al het iF-label won voor de BT Levio en de Toyota Traigo 48, kreeg nu de BT Optio serie de meest presigieuze prijs in de categorie productdesign.

De orderverzamelaar BT Optio L-serie werd ontwikkeld rond een Smooth Operator-concept, waarmee de beste werkomstandigheden gecreëerd worden. Alle modellen beschikken over een lage instaphoogte en de optie van een nieuw Frequency-Adapted Suspension (FAS)-systeem, ontwikkeld door TMHE. De E-man-besturing van Toyota staat garant voor vlot en moeiteloos rijden – de stuurarm is elektronisch en kan verplaatst worden volgens de rijomstandig­heden. Bij hefwerkzaamheden op het tweede niveau wordt hij mee opgeheven, waardoor de truck van de ene naar de andere plaats gereden kan worden zonder te moeten terugkeren naar het vloerniveau. De stuurinrichting kan ook naar de linker- of rechterzijde van de truck verplaatst worden, waardoor de bestuurder naast de truck kan lopen terwijl hij hem bestuurt. Efficiënt beheer is essentieel bij de orderverzameling en vormt een ander belangrijk onderdeel van het Smooth Operator-concept. De orderverzamelaars beschikken over een aantal opslagcompartimenten en de optionele Toyota E-bar, waarmee randapparatuur zoals computerterminals en barcodescanners op eenvoudige wijze gemonteerd kunnen worden.

Volgens Magnus Oliveira Andersson, Hoofd van het Design Center bij TMHE dat instaat voor het designwerk van de BT Optio L-serie, vormen eenvoud, robuustheid, rijgemak en duurzaamheid de sleutelfactoren voor een goed prestatievermogen. “Deze laagheffende orderverzamelaar werd gebouwd met de focus op de bestuurder. Een evolutionair design met zuivere en functionele vormen, ontwikkeld met behulp van jaren ervaring. De vorm heeft een betekenis en een duidelijke boodschap – ze vertolkt onze kernwaarden.”

De International Forum Design Awards ondersteunen al sinds 1953 het werk van getalenteerde designers door gezonde concurrentie te bevorderen en hun kijk op de wereld te verruimen. De orderverzamelaars uit het BT Optio L-serie gamma zullen voorgesteld worden op de tentoonstelling van de iF Gold Awards in het BMW-museum van 10 tot 26 februari en de tentoonstelling van de iF Designs die tegelijkertijd doorgaat als CeBIT in Hannover, evenals in Hamburg en Haikou op het eiland Hainan (China).

Bron: Toyota Material Handling Equipment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.