Sarens transporteert de Space Shuttle Endeavour door LA

Transport kan soms iets vreemds zijn. En onze Belgische jongens en meisjes spelen internationaal mee. Het Belgische kranenbedrijf Sarens heeft dit weekend de space shuttle Endeavour door LA begeleid. Sarens is bekend van zijn knowhow voor heel zware transporten. De draagstructuur die door Sarens werd ontwikkeld telt maar liefst 160 wielen en moet het ruimteveer toelaten om door de straten van LA te manoeuvreren. Dat gebeurde uiteraard onder ruime belangstelling van het publiek. Op sommige momenten werd de rit een logistieke nachtmerrie waarbij het soms veel moeilijker was dan verwacht om alle obstakels te verwijderen. Ook de draagstructuur zorgde even voor problemen toen er olie begon te lekken.

Maar uiteindelijk kwam de Endeavour toch aan in zijn nieuwe thuis in het California Science Center na een rit van 19 kilometer en met 17 uur vertraging. De verhuizers hadden een trage rit gepland, zeker in vergelijking met de 28.000 kilometer per uur die de space shuttle tijdens zijn missies haalde, maar na afloop was er toch grote opluchting dat het al bij al goed was verlopen.

De Endeavour werd in 1991 gebouwd in de Mojave woestijn om de space shuttle Challenger te vervangen die tijdens de lancering in 1986 explodeerde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.