Sony wil drones bouwen voor logistieke sector

Sony wil vanaf de eerste helft van 2016 commerciële drones bouwen, onder andere voor de logistieke sector. De elektronicagigant maakt samen met ZMP Inc onbemande vliegtuigjes via de joint venture Aerosense Inc.

“Het is moeilijk om groei te verwachten in de smartphone business met enkel smartphones, wat ook de reden is waarom we naar opportuniteiten als deze kijken”, zei Hiroki Totoki, hoofd van Sony’s Mobile Business. De Xperia smartphone van Sony faalt om marktaandeel te winnen. Ook bedrijven als Google en General Electric investeren al in de technologie.

Dronetechnologie is niet zonder tegenstand. Er wordt veel gesproken over de veiligheid van het vliegverkeer en privacy. Ook in Japan, de thuishaven van Sony wordt de kritisch onthaalt, zeker nadat een tegenstander tegen nucleaire energie een drone gebruikte om een lading radioactief materiaal op het dak van eerste minister Shinzo Abe te laten landen.

1 reactie


  1. Zeer interessant artikel Christophe. Wij volgen de ontwikkelingen op de voet.. Spannend, interessant en de kansen zullen er zijn, evenals de praktische uitdagingen. Ga zo door!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.