Staking bij Shurgard omwille van telefonisch afluisteren medewekers

Een twintigtal werknemers van het opslagbedrijf Shurgard heeft vanochtend een stakingspiket opgetrokken voor de opslagplaats in Jette. In totaal zijn zeven van de eenentwintig winkels deze voormiddag gesloten. De vakbonden eisen dat de directie een einde maakt aan een telefonisch afluistersysteem dat sinds juli in gebruik genomen werd.

“Begin dit jaar heeft de directie laten weten dat ze een systeem zou invoeren waarmee alle inkomende gesprekken afgeluisterd en opgenomen kunnen worden”, lieten de vakbonden gisteren al weten. “De afgelopen maanden hebben de vakbonden in de ondernemingsraad hun ongenoegen daarover laten blijken en gevraagd om een duidelijke omkadering.”

“Toch besliste de directie op 1 juli, ondanks de vele onbeantwoorde vragen, om door te gaan met de lancering van het systeem. Op een verzoeningsvergadering op 13 september werden de vele voorstellen van de vakbonden afgewezen.” De directie beklemtoonde dat steeds alles in het werk is gesteld om de betrouwbaarheid van persoonlijke gesprekken van medewerkers te garanderen.

De vakbonden willen nieuw overleg met de directie, maar beide partijen hebben nog geen contact met elkaar genomen.

Bron: Belga

Posted in

Christophe Slegers

Christophe Slegers is de oprichter van en Managing Partner bij Logistiek.be, het nieuwsportaal over logistiek, transport en supply chain in België. Sinds 2001 is hij actief in de domeinen Human Resources, Online Sales, Media en uiteraard Logistiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.