Toyota Material Handling Europe lanceert Tonero heftrucks voor zwaar gebruik

Toyota Material Handling Europe (TMHE) breidt het Toyota Tonero-assortiment diesel/LPG-vorkheftrucks uit met de gloednieuwe Tonero’s met een hefcapaciteit van 3,5 tot 8 ton, die op de CeMAT worden geïntroduceerd

Voor het zware werk introduceert TMHE een nieuwe serie diesel- en LPG-trucks die lasten van 3,5 tot 8 ton kunnen heffen. Met deze nieuwe modellen is het Toyota Tonero-assortiment nu compleet en is er voor het lichtere tot en met het zwaarste transport altijd de juiste truck. De Toyota Tonero’s zijn niet alleen robuust en uiterst betrouwbaar, maar beschikken ook over sterke eigenschappen: industriële Toyota-motoren, ongeëvenaarde stabiliteit en uitstekend zicht rondom.

De nieuwe vorkheftrucks zijn uitgerust met twee gloednieuwe, intern ontwikkelde industriële motoren waarmee de Tonero-trucks niet alleen topprestaties leveren, maar ook betrouwbaar en efficiënt zijn. De Toyota 1KD-motor (55 kW) met common-rail brandstofinspuiting biedt een snelle acceleratie en hoge rij- en hefsnelheden. Bovendien voldoet het emissieniveau van de motor ruimschoots aan de fase IIIB-voorschriften, zodat een roetfilter niet nodig is. De Toyota 1FS (63 kW) is een compacte LPG/benzinemotor met elektronische brandstofinspuiting die optimale truckprestaties levert en bijzonder zuinig is.

De nieuwe vorkheftrucks met een hefcapaciteit van 3,5 tot 8 ton zijn ook voorzien van een pomp met variabel debiet en stuurbekrachtiging met lastsensor, voor een betere energie-efficiëntie en een beter verbruiksbeheer.

De ongeëvenaarde stabiliteit van de trucks is te danken aan het befaamde System of Active Stability (SAS) en het lage lastzwaartepunt. Samen zorgen deze twee eigenschappen ervoor dat zowel de bestuurder als de last beschermd wordt tijdens het rijden, draaien en heffen en dragen ze bij aan een grotere winstgevendheid.

Dankzij het uitstekende zicht rondom kan de bestuurder bij het vervoeren van lasten op laag niveau of op grote hoogte 360° om zich heen kijken, ook door de mast en door het dak. Hierdoor is het risico op ongevallen minimaal en kan er altijd uiterst veilig worden gewerkt.

“Bij het ontwerp van onze nieuwe Toyota Tonero 3,5- tot 8-tonmodellen stonden optimale efficiëntie en een grotere klanttevredenheid voorop. De trucks zijn perfect voor intensieve toepassingen en transporteren zware lasten betrouwbaar, snel, veilig en productief. Met trots introduceren we een compleet assortiment vorkheftrucks met industriële motoren en met Toyota’s nieuwste motortechnologie op Europese markt, waarmee we opnieuw bewijzen dat we een oplossings- en klantgericht bedrijf zijn”, zegt Craig Walby, Director Product Management van Toyota Material Handling Europe.

www.toyota-forklifts.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.