TRI-VIZOR verkozen tot beste spin-off bedrijf van 2012

TRI-VIZOR, de eerste neutrale orkestrator in de logistiek heeft gisteren de prijs van beste spin-off bedrijf van België gekregen. De prijs werd uitgereikt op een plechtigheid bij het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO). Dit toont meteen aan dat innovaties in de logistieke sector ernstig worden genomen.

De verkiezing van beste spin-off bedrijf wordt jaarlijks georganiseerd door Business Plan Enterprize (www.enterprize.be) samen met een aantal vooraanstaande institutionele, academische en private partners. De prijs was aanvankelijk een initiatief van de Koning Boudewijnstichting en is dit jaar aan zijn tiende editie toe. In tien jaar tijd konden zo tientallen innoverende en groeiende bedrijven ontdekt of bevestigd worden. Innovatie, groeiperspectieven en een solide business plan zijn de voornaamste criteria in de beoordeling van de voorgelegde bedrijven en projecten.

Dit jaar ging de prijs naar TRI-VIZOR, een spin-off bedrijf van de Universiteit Antwerpen, actief in de logistieke sector. De logistieke sector heeft niet de naam zeer innovatief te zijn en het is dan ook opzienbarend dat een bedrijf uit die sector als laureaat wordt verkozen.

TRI-VIZOR werd eind 2008 opgericht door drie partners: Alex Van Breedam, Sven Verstrepen en Bart Vannieuwenhuyse. Met haar Carpooling for Cargo concept heeft het bedrijf een uniek business model ontwikkeld om goederenstromen van verschillende bedrijven te orkestreren en op elkaar af te stemmen. De voordelen van neutrale orkestratie heeft TRI-VIZOR reeds duidelijk kunnen aantonen via de innovatieve bundelingsprojecten die het heeft lopen.

Door hun stromen te laten consolideren en synchroniseren door TRI-VIZOR, kunnen betrokken bedrijven belangrijke besparingen realiseren in transportkosten en CO2, in combinatie met
een snellere en meer frequente levering van de goederen aan de klanten. Niet enkel de bedrijven, maar ook de samenleving ondervindt de voordelen van bundeling: een betere benutting van vrachtwagens, schepen en treinen, met een sterke vermindering van de uitstoot tot gevolg.

TRI-VIZOR is niet aan zijn proefstuk toe. De orkestratie van het “samen laden” van de goederen van de twee farmaceutische reuzen Baxter en UCB op een aantal Oost-Europese bestemmingen was op het moment van de lancering in maart 2011 grensverleggend voor de logistieke sector. Ondertussen hebben al meerdere bedrijven de voordelen van het business model van TRI-VIZOR ingezien.

Alex Van Breedam, CEO van TRI-VIZOR: “In de vier jaar dat we bestaan hebben we een nieuwe markt gecreëerd voor gebundelde logistieke stromen, met nieuwe regels en nieuwe actoren. De signalen die we vandaag uit de markt opvangen doen ons besluiten dat de beweging naar horizontale samenwerking onomkeerbaar is geworden. Daarmee is TRI-VIZOR ook de fase van start-up ontgroeid en is het doel om nu een sterke plaats in die internationale markt te verwerven.”

Meer info over TRI-VIZOR

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.