Nieuwe logistieke hub van 8.000 m2 voor Hongyuan Group op Brussels Airport

Hongyuan

Op Brucargo, de logistieke zone van Brussels Airport, is het nieuwe logistieke magazijn voor de Hongyuan Group ingehuldigd. De Hongyuan Group, een Chinese geïntegreerde dienstverlener voor internationale handel, koos Brussels Airport als de strategische locatie voor haar nieuwe Europese hoofdkantoor.

Met deze lease op lange termijn wordt het netwerk van Hongyuan uitgebreid, en ook de connectiviteit van Brussels Airport met Azië versterkt. De samenwerking als strategische partners is bezegeld met de ondertekening van een ‘Memorandum of Understanding’. Brussels Airport zal Hongyuan’s belangrijkste toegangspoort tussen China en Europa enerzijds worden en tussen Europa, Amerika en Afrika anderzijds, voor algemene cargo, en om e-commerce stromen te ontwikkelen.

Hongyuan is de eerste Chinese logistieke speler die een Europese logistieke hub op Brussels Airport opzet. Het magazijn van 8.000 m2, dat eigendom is van Brussels Airport, heeft eerstelijnstoegang tot het tarmac en is volledig vernieuwd om algemene vrachtstromen te verwerken en hoogwaardige service voor de klanten van Hongyuan in China en Europa te kunnen aanbieden.

Er is ook een geïntegreerd IT-platform om traceren mogelijk te maken. Hongyuan kan haar activiteiten nu versterken en zal in 2022 ook een eigen luchtvaartmaatschappij hebben. Deze schaalvergroting van haar operaties op Brussels Airport zal ook bijkomende werkgelegenheid creëren. Op dit moment heeft Hongyuan al 40 mensen in dienst op Brussels Airport, en in de nabije toekomst zullen daar tot 60 extra arbeidsplaatsen bijkomen (direct en indirect).

Posted in

Christophe Slegers

Christophe Slegers is de oprichter van en Managing Partner bij Logistiek.be, het nieuwsportaal over logistiek, transport en supply chain in België. Sinds 2001 is hij actief in de domeinen Human Resources, Online Sales, Media en uiteraard Logistiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.