Van Moer Logistics investeert in Bulk & Tank Container Logistiek

Van Moer Logistics - Bulk & Tank Logistics
In 2021 plant Van Moer Logistics grote projecten gepland om de dienstverlening verder uit te breiden en zo ook verdere kwaliteitsverbeteringen door te voeren. Op de Seveso site in Zwijndrecht zal in totaal 2,8 miljoen euro geïnvesteerd worden in bulk & tank container logistiek. Alle werken zullen afgerond en operationeel zijn tegen de zomer van 2021.

Cleaning

De cleaning installatie wordt vernieuwd en uitgebreid, met een verbeterde capaciteit voor vijf chemie, één fooden twee bulkbanen. Verder wordt er ook een circulatieunit voorzien voor het reinigen van harsen, resins en latex.
Dankzij de nieuwe gaswasser en scrubber zullen er ook bijkomende productgroepen gereinigd kunnen worden, zoals meth, acrylaten, alifatische & aromatische esters, aldehyden, aromaten, alkanen, alkenen, gehaloneerde KWS en anorganische producten.

Heating

De heating krijgt bijkomende aansluitingen, door een capaciteitsverhoging van 40 extra vaste plaatsen. Extra valbeveiliging wordt voorzien om op een veilige manier stalen te kunnen afnemen. De verwarming van de tanks gebeurde reeds via warm water, stoom of elektriciteit, en dit zal binnenkort aangevuld worden door stoom onder hoge druk (tot 7 bar aan 160°C). Sinds kort is ook de opwarming van ADR en NONADR producten in vaten, IBC’s of andere verpakkingsmiddelen mogelijk, dankzij de ontwikkeling van een onsite hot box installatie.

Repair & Storage

De werkplaats voor de containerherstellingen wordt verder uitgebreid om extra capaciteit te kunnen garanderen. Ook de opslag gaat naar omhoog, naar een totale capaciteit van 5.750 tanks (vol & leeg).

Onestop shop

De afdeling bulk & tank container logistiek biedt alle diensten voor de industrie aan onder één dak, en daar hoort natuurlijk ook transport bij. De gespecialiseerde vloot voor bulken tankcontainers telt reeds 70 wagens, waar nu nog eens 15 extra wagens bijkomen.

Drumming

Bijkomend is ook de nieuwe drumming installatie waarin de logistieke groep geïnvesteerd heeft. Hiermee wordt de inhoud van de tankcontainers omgepakt tot IBC’s en drums. Maar met de nieuwe setup is ook de omgekeerde richting mogelijk.

Werkgelegenheid

Dankzij deze investeringen wordt de capaciteit van de terminal sterk uitgebreid, en dat resulteert uiteraard ook in extra jobs. Naargelang de volumes zullen er een 30tal jobs bijkomen, zowel voor transportals depotactiviteiten in Zwijndrecht.

Chemiesector

Met deze investeringen wil de groep dus vooral inspelen op de noden van de chemiesector. Wat niet onlogisch is voor de terminal in Zwijndrecht, die midden in de achtertuin van de Antwerpse chemiecluster ligt.“De vraag vanuit de chemiesector blijft stijgen, zeker op het vlak van valueadded logistics”, zegt Jo Van Moer. “Meer en meer spelers besteden hun logistieke activiteiten uit aan gespecialiseerde dienstverleners. Op die manier kan de producent zich concentreren op zijn productieprocessen. Dankzij de uitbesteding ontzorgen wij onze partners van hun logistieke uitdagingen, en zoeken wij naar alternatieven om ook hun logistieke processen efficiënter en duurzamer te organiseren.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.