Wereldmarktintroductie Bags Handling Line

unloading bags Copal Development

Op woensdag 22 juli 2015 organiseerde Copal Development B.V., in samenwerking met Symach B.V. en Wemo-Techniek de wereldmarktintroductie van de ‘Bags handling line’. De bags handling line werd exclusief voor een geselecteerd gezelschap gedemonstreerd.

Automatisch lossen van containers met zakken
De bags handling line lost jute zakken uit containers zonder fysieke inspanning, detecteert vochtigheid, neemt monsters van de inhoud en palletiseert de zakken volautomatisch. Daarnaast worden afgekeurde zakken automatisch van de lijn gescheiden. Dit is een unieke en innovatieve totaaloplossing voor een wereldwijd probleem, namelijk het fysiek zware handmatig lossen & palletiseren van containers gevuld met zakgoed.

Productiviteitsverhoging en kostenbesparing
De bags handling line wordt bediend door slechts één medewerker en zorgt daardoor voor procesoptimalisatie, productiviteitsverhoging én kostenbesparing.

Contract Nestlé
Nestlé, het grootste voedingsmiddelenbedrijf ter wereld en leider op het gebied van Nutrition, Health & Wellness en Copal Development B.V. zijn een contract overeengekomen met betrekking tot het leveren van een oplossing voor het automatisch lossen en palletiseren van jute zakken gevuld met koffiebonen. Een aantal van deze bags handling lijnen wordt in de tweede helft van dit jaar operationeel aan Nestlé opgeleverd.

Palletized bags Copal Development

Duurzaamheid
Deze samenwerking geeft Nestlé de mogelijkheid om haar ambitieuze doelstellingen op het gebied van duurzaamheid te kunnen realiseren. Met haar missie “Good Food, Good Life”, wil Nestlé een meerwaarde creëren voor de samenleving.

Geen fysieke arbeid
Concreet betekent dit voor de medewerkers van Nestlé dat zij niet meer belast worden met zware fysieke arbeid. Daarnaast zorgen de automatisering van monstername én het uitsturen van afgekeurde zakken voor verbetering van de kwaliteitsbewaking.

Posted in

Christophe Slegers

Christophe Slegers is de oprichter van en Managing Partner bij Logistiek.be, het nieuwsportaal over logistiek, transport en supply chain in België. Sinds 2001 is hij actief in de domeinen Human Resources, Online Sales, Media en uiteraard Logistiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.