4 redenen voor geautomatiseerde palletcontrole

Geautomatiseerde palletcontrole kan dit hiaat vullen en garanderen dat er 100% nauwkeurig geladen wordt, terwijl het laadproces ook nog eens sneller verloopt.

4 belangrijke voordelen op een rij:

1. FOUTLOZE ZENDINGEN

Met Vision-technologie kan een systeem voor geautomatiseerde palletcontrole in slechts enkele seconden aangeven of de juiste pallet in de juiste vrachtwagen geladen wordt. De camera’s bij de deur van het laaddock detecteren en analyseren de palletlabels op het moment dat de goederen geladen worden. Hierop volgt een ‘go/no go’-signaal, zodat voorkomen wordt dat de operators de verkeerde items in het verkeerde voertuig laden.

2. SNELLER EN EFFICIËNTER LADEN VAN VOERTUIGEN

Met een dergelijke oplossing worden menselijke fouten vermeden en kunnen verschillende operators tegelijk dezelfde truck laden. De Vision-technologie detecteert de palletidentificatie, waar deze zich ook bevindt op de pallet. Bovendien kunnen de gegevens in beweging gescand worden tot 20 km/u. Dit betekent dat:

  • er geen tijd verloren gaat omdat naar het label gezocht moet worden of omdat het naar de cameralens gericht moet worden
  • de operators niet hoeven te stoppen voor de camera en moeten wachten op het signaal om vervolgens de vrachtwagen te kunnen laden. Het hele laadproces verloopt vlot.

3. GEBRUIKSVRIENDELIJK SYSTEEM, GEEN TRAINING VEREIST

Voor geautomatiseerde palletcontrolesystemen is normaal geen enkele training vereist. Aangezien alles automatisch verloopt, is geen menselijke tussenkomst nodig (in tegenstelling tot handmatig scannen bijvoorbeeld). Als het systeem éénmaal geïmplementeerd is, kunnen de operators er meteen mee aan de slag. Dit betekent dat er geen tijd of geld verloren gaat aan trainingen en hardwareconfiguraties.

4. VISUEEL BEWIJS VAN DE LADING EN DE STAAT ERVAN

Het systeem maakt een foto van de pallet die geladen wordt en zorgt zo voor een visueel bewijs van de lading en de staat ervan tijdens de verzending. De beelden worden opgeslagen in een Image Bank en kunnen daar moeiteloos opgehaald worden in geval van claims van klanten, zodat klantengeschillen voorkomen worden.

Contacteer een Zetes-specialist voor meer informatie over hoe wij u kunnen helpen met de voordelen van geautomatiseerde palletcontrole

Posted in , ,

Zetes NV

Over Zetes Zetes(Euronext Brussels: ZTS) is een toonaangevende internationale groep gespecialiseerd in identificatie- en mobilieitesoplossingen in de supply chain. Door gebruik te maken van automatische indentificatie technologien op een intelligente wijze, verbinden wij goederen en fysieke bewegingen en digitale flows, onze klanten en hun kritieke data, maar ook consumenten en bedrijven, burgers en regeringen. Door gebruik te maken van de meest innovatieve technologieën helpen we onze klanten hun snelheid, kwaliteit en accuraatheid te verbeteren, zodat ze aan de top van hun sector kunnen staan. Wij zijn hierdoor pionier en leider in onze markt. De Zetes Groep is gevestigd in Brussel en heeft meer dan 1100 werknemers in 20 landen in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. In 2015 bedroeg de omzet 258,2 miljoen euro. Meer informatie op: nl.zetes.be of www.zetes.com Over Zetes’ oplossingen voor de toeleveringsketen Zetes verandert de manier waarop moderne toeleveringsketens samenwerken. De procesoptimaliseringsoplossingen voor Packaging, Warehousing, Proof of Delivery, Direct Store Delivery en In-Store management, verbonden via ZETES Track & Trace repository, stellen grote organisaties in staat om een integrale productraceerbaarheid te garanderen, van de productie tot bij de verbruiker. Zetes biedt organisaties belangrijke steun bij de aanpak van de globale uitdagingen op het niveau van traceerbaarheid, zoals serialisering, diversificatie, veiligheid, naleving van de wetten en reglementen en het bestrijden van namaak. ZETES integreert de nieuwste cloudgebaseerde platformen met zijn geavanceerde technologieën voor ImageID, spraakherkenning, RFID, codering en mobiel computergebruik. Als betrouwbare partner garandeert ZETES een optimaal beheer van de levenscyclus van zijn oplossingen via ZetesTotalCare en ZetesTotalFinance.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.