Transporteurs, bereid je voor op de Franse Ecotaxe

Serviceprovider DKV Euro Service roept op om te starten met voorbereiden voor de komst van het Franse Ecotaxe systeem. Frankrijk zal in juni 2013 de taks invoeren die geldt voor voertuigen zwaarden dan 3,5 ton in de Elzas. Een maand later wordt deze ingevoerd in gans Frankrijk. Organisaties die vaak in Frankrijk werken moeten hier rekening mee houden. Er zullen extra kosten komen, er wordt geschat dat de kosten per vervoerde ton in Frankrijk zullen stijgen met 2,9 procent. Bij heronderhandeling van contracten kan hier best rekening mee gehouden worden. Daarnaast zullen voertuigen die de gecontroleerde wegen gebruiken moeten voorzien worden van een On Board Unit. Zo’n 15.000 kilometer nationale wegen en autosnelwegen worden gecontroleerd.

De kosten die betaald moeten worden, zijn afhankelijk van de categorie voertuig, de emissie klasse en uiteraard het aantal kilometers dat afgelegd wordt over de Exotaxe wegen. DKV Euro Services zal een DKV Box beschikbaar stellen om ook post-payments te doen (met korting). De firma vraagt om tijdig te registreren om de levering van de On Board Units te verzekeren.

Op dit moment merkt DKV Euro Service echter dat veel bedrijven in de transportsector eerder een afwachtende houding aannemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.