Safran Aircraft Engine Services Brussels tekent partnership met Brussels Airport

brussels airport - Safran

Safran Aircraft Engine Services Brussels en Brussels Airport hebben een langetermijnovereenkomst ondertekend voor de bouw van een ultramodern gebouw op Brucargo Noord. Zo kan de motorenfabrikant zijn nieuwe onderhoudsactiviteiten verder ontwikkelen. Met dit akkoord toont Brussels Airport eens te meer haar ambitie en expertise op het vlak van vastgoed, en haar engagement voor duurzame ontwikkeling.

Safran Aircraft Engine Services Brussels is een tak van Safran Aircraft Engines, een van ‘s werelds grootste motorenbouwers voor commerciële en militaire vliegtuigen. Safran is reeds 23 jaar gevestigd op Brussels Airport en stelt daar ongeveer 200 mensen tewerk. De site op Brussels Airport staat in voor onderhoud en herstellingen van vliegtuigmotoren, met name de CFM56. Safran Aircraft Engine Services Brussels zal zich nu specialiseren in het onderhoud van de nieuwste generatie LEAP-1A- en LEAP-1B-motoren, gaande van inspectie onder de vleugel tot gedeeltelijke demontage, binnen het wereldwijde MRO-netwerk van Safran Aircraft Engines. Dankzij deze ‘Line & Site Operations’ optimaliseren ze de beschikbaarheid van de
motoren en kunnen de luchtvaartmaatschappijen ze sneller opnieuw in gebruik nemen.

“We zijn verheugd dat Safran Aircraft Engines Brussels Airport heeft gekozen als locatie voor haar Line & Site Operations-expertisecentrum, en zo het reeds 20 jaar lopende partnerschap versterkt”, zegt Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport. “Safran Aircraft Engine Services Brussels is een belangrijke speler op het vlak van onderhoud van vliegtuigen en ze kunnen rekenen op onze expertise in vastgoed voor de ontwikkeling en intensivering van hun activiteiten. Dit nieuwe duurzame ontwikkelingsproject kadert perfect binnen onze toekomstvisie van onze cargozone en zal ook bijkomende jobs creëren, wat de positie van Brussels Airport als belangrijke economische motor voor België nog versterkt.”

“We zijn verheugd onze langdurig samenwerking met Brussels Airport voor te zetten. Hiermee creëren we een stevig verankerd expertisecentrum voor onze dienst na verkoop in België”, benadrukt François Planaud, Support & Services-director van Safran Aircraft Engines. “Met de realisatie van dit nieuwe gebouw verwezenlijken we twee doelstellingen: de ontwikkeling en modernisering van ons wereldwijd onderhoudsnetwerk, om de groei van de LEAP-vloot wereldwijd te ondersteunen, terwijl we tegelijk de ecologische voetafdruk van onze activiteiten en infrastructuur verkleinen, in het kader van Safran’s engagement voor een decarbonisatie van de sector.”

Brucargo, de logistieke zone van Brussels Airport, telt momenteel meer dan 100 bedrijven en 5.000 arbeidsplaatsen. Brucargo Noord, waar binnenkort Safran Aircraft Engine Services Brussels gevestigd zal zijn, zal binnenkort worden herontwikkeld om daar de bedrijven te huisvesten die instaan voor het onderhoud van vliegtuigen samen te brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.