Ackermans & van Haaren (AvH) investeert in Van Moer Logistics

Van Moer Logistics - Ackermans - Van Haren

Ackermans & van Haaren (AvH) investeert 12,5 miljoen euro in een kapitaalverhoging van Van Moer Logistics (Van Moer) en verwerft daarmee een participatie van 21,7%. In 2020 realiseerde Van Moer een omzet van 186 miljoen euro (+7,5%) en een operationele cashflow (EBITDA) van 13,4 miljoen euro. In maart 2021 heeft Van Moer met de overname van TTB de binnenvaartterminal te Brussel (17.100 m²) toegevoegd aan haar netwerk. Met de recente overnames van NDB Logistics en Bertels International werd de positie van Van Moer in de logistiek van tankcontainers versterkt.

“Wij hebben groot respect voor het ondernemerschap van Jo Van Moer en zijn collega’s. Wij hebben kunnen vaststellen hoezeer hun no-nonsense aanpak, die wordt gekenmerkt door flexibiliteit en enthousiasme in een geest van partnership, past bij de waarden van Ackermans & van Haaren. Wij kijken ernaar uit om op de lange termijn de verdere uitbouw van Van Moer te kunnen ondersteunen. Dit is voor ons een unieke opportuniteit om te investeren in duurzame mobiliteit en logistiek en om onze aanwezigheid in de Antwerpse haven te versterken”, zegt Tom Bamelis, CFO van Ackermans & van Haaren, die samen met Philip Heylen AvH zal vertegenwoordigen in de raad van bestuur van Van Moer.

“Wij zijn erg verheugd met de instap van Ackermans & van Haaren in het kapitaal van Van Moer Logistics. Dit partnership zal ons toelaten om onze ambitieuze doelstellingen op het vlak van duurzame logistiek op de korte én de lange termijn verder te realiseren”, zegt Jo Van Moer, CEO van Van Moer Logistics.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.