Aucxis plaatst RFID tech in producten van Bekina Boots

Aucxis - Bekina Boots - RFID

Producent en verdeler van professionele veiligheidslaarzen, Bekina Boots, zocht een oplossing om de volledige levenscyclus van zijn werklaarzen in kaart brengen te brengen. Na interne research kwam Bekina Boots uit bij RFID als geprefereerde technologie en kreeg Aucxis de opdracht om een oplossing uit te werken om een RFID-tag tijdens het productieproces te integreren in iedere werklaars en de laarzen daarna op te volgen tot bij de eindklant.

Bij de start van een productie wordt er voor iedere laars een RFID-label geprogrammeerd en geprint. De tags worden in de laarzen ingewerkt op een manier en locatie opdat de tag performant is zonder te hinderen én niet beschadigd kan worden gedurende de levenscyclus van de flexibele laarzen. Bij het inwerken van de tag, worden bepaalde datapunten gecapteerd en gekoppeld met de databank van Bekina Boots dankzij de Aucxis middleware HERTZ. Voor de verdere follow-up van de getagde laarzen doorheen het productieproces voorzag Aucxis RFID-readers op de cruciale logistieke punten.

Dankzij de unieke identificatie en tracering met RFID kan Bekina Boots de parameters van de laarzen grondig analyseren van productie tot klant, en zodoende verder inzetten op kwaliteitsverbetering.

In de toekomst wenst Bekina Boots zijn RFID-toepassingen nog uit te breiden met extra services voor de eindklanten, zoals automatische toegangscontrole voor beperkt toegankelijke ruimtes aan de hand van getagde veiligheidslaarzen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.