De Loadhog Pally & Deksel oplossing: een alleskunner voor innovatief en duurzaam transport

De Loadhog Pally & Deksel oplossing: een alleskunner voor innovatief en duurzaam transport

Het realiseren van kostenvermindering door duurzame assemblage- en logistieke oplossingen is één van de belangrijkste strategische doelstellingen van Böllhoff geworden. Zo heeft de groep de Pally en Lid oplossing ontdekt. Er zijn aanzienlijke economische en milieuvoordelen behaald door het gebruik van de Loadhog-producten, zoals blijkt uit de resultaten van hun casestudy.

In feite heeft de Böllhoff Groep, binnen haar innovatieve ECOFREIGHT transportconcept, zowel de Loadhog dekselpallet, in de afmetingen 800 x 600 en 1200 x 800, als de Pally (Pallet/Dolly hybride) geïmplementeerd om hun werkzaamheden te stroomlijnen. Dankzij de geïntegreerde palletvoeten is er geen palletwagen nodig om de pallet te laden en te verplaatsen: één druk op het pedaalmechanisme en de Pally verandert van een kunststof pallet in een verrijdbare dolly. Het palletdeksel wordt vervolgens op de gestapelde containers geplaatst en de spanbanden worden in de pallet gehaakt om de lading vast te zetten en te zekeren. Geweldige ergonomie voor optimale beveiliging van de goederen!

Milieu- en kostenvoordelen

Dankzij de Pallet Lid, het palletdeksel, slaagde de onderneming erin meer dan 1,8 miljoen meter wikkelfolie voor eenmalig gebruik te elimineren, wat een besparing van ongeveer 50.000 liter olie opleverde. De omschakeling van houten pallets naar plastic Pally’s heeft het bedrijf ook in staat gesteld meer dan 7000 m2 bos op jaarbasis te sparen, waardoor de natuurlijke hulpbronnen worden gespaard. En dan hebben we het nog niet eens over het feit dat plastic Dollies niet hoeven te worden weggegooid, ze kunnen worden gerecycled en hergebruikt aan het einde van hun levenscyclus, die aanzienlijk langer is dan die van een houten pallet, ongeacht de omstandigheden. Het elimineren van plastic wikkelfolie, het verkorten van de arbeidstijd, het verlengen van de houdbaarheid met plastic verpakkingsmateriaal en andere Loadhog-producten heeft de Böllhoff-groep een jaarlijkse besparing van ongeveer 125.000 euro opgeleverd.

 

Het belang van duurzaamheid

Duurzaamheid wordt voor industrieën een steeds belangrijker thema bij het nemen van zakelijke beslissingen. Veel dienstverleners richten hun aandacht dan ook op efficiënte en duurzame verpakkings- en transportconcepten in hun zoektocht naar innovatieve logistieke oplossingen. Het doel: het sturen van de goederenstroom met intelligente transportoplossingen en het vermijden van de toepassing van eenmalige materialen. Oplossingen zoals de Loadhog Pally en Lid bevorderen de circulaire economie van verpakkingsmaterialen en garanderen tegelijkertijd een optimale efficiëntie en kosteneffectiviteit.

Posted in

Christophe Slegers

Christophe Slegers is de oprichter van en Managing Partner bij Logistiek.be, het nieuwsportaal over logistiek, transport en supply chain in België. Sinds 2001 is hij actief in de domeinen Human Resources, Online Sales, Media en uiteraard Logistiek.

1 reactie


  1. Wat grappig, ik zag laatst al een keer gerecyclde kunstof pallets en nu dit karretje. Ik kan me inderdaad goed voorstellen dat erg handig is in de industrie en logistiek. Ik ga deze trend zeker in de gaten houden.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.