Gloednieuw Medexi Pharma Service Center op Brussels Airport

Medexi

Brussels Airport blijft investeren in haar logistieke zone Brucargo, waar nu een nieuw gebouw is opgeleverd met meer dan 4000m² magazijnen en kantoren. Het gebouw wordt de thuisbasis van Medexi, een joint venture van een aantal gevestigde waarden in de pharmaceutische sector. Als neutraal Pharma Service Center zal Medexi instaan voor het verpakken, opslaan, overslaan en uitleveren van medische producten. Hiermee wordt het aanbod en de expertise op Brussels Airport nog verder uitgebreid.

Brussels Airport heeft al meerdere jaren fors geïnvesteerd om haar logistieke zone Brucargo verder te versterken. Na de oplevering van een groot magazijnencomplex op Brucargo West in januari, is nu een nieuw gebouw na een grondige renovatie klaar voor gebruik! Het gaat om meer dan 4000 m² aan magazijnen en kantoren, gebouwen die voorzien zijn van koelinstallaties, extra isolatie en een precieze temperatuurregeling voor de behandeling van temperatuurgevoelige farmaceutische producten.

De partner die hier zijn intrek zal nemen, is Medexi. Een nieuwe joint venture van drie spelers, Hazgo, Ivemar en Medista, die elk op hun terrein al actief zijn in de logistiek van farmaceutische producten. Hazgo is een logistieke dienstverlener gespecialiseerd in gevaarlijke goederen, waaronder ook verpakken met droogijs, Ivemar is actief in het transport en de opslag van goederen die een speciale zorg of behandeling vereisen en Medista is een gespecialiseerd medisch toeleveringsbedrijf dat vandaag de lokale distributie van de Covidvaccins voor zijn rekening neemt. Samen starten zij onder de naam Medexi dit nieuwe Pharma Service Center op.

“Het transport van farmaceutische producten is één van de specialisaties op Brussels Airport. Op onze logistieke zone hadden we al meer dan 30 000 m² temperatuurgecontroleerde magazijnen gericht op dit transport en met dit nieuwe Pharma Service Center komt daar nog eens 2400 m² bij. Dat deze drie partners hun krachten hiervoor bundelen en samen hun expertise aanbieden aan alle partijen actief in het farmatransport is een mooie aanvulling op het huidige aanbod op Brucargo.”, zegt Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport Company.

“Met Medexi brengen wij onze jarenlange niche-marktervaring samen om zo de farmaceutische logistieke ketting te versterken en de positie van Brussels Airport als dé pharma gateway van Europa aan te vullen en te versterken. Als onafhankelijk Pharma Service Center kunnen wij alle partners ondersteunen, van internationale expediteurs tot kleine onderzoekslaboratoria en grote farmaceutische bedrijven. ”, zegt Tom Heymans, medeoprichter van Medexi.

Een breed gamma aan kritische oplossingen voor alle farmapartners

Medexi is een nieuw onafhankelijk Pharma Service Center dat instaat voor het opslaan, overslaan, de verpakking en het uitleveren van medische producten. Medexi speelt hiermee in op de toenemende vraag naar flexibele oplossingen bij zowel expediteurs als farmaceutische bedrijven. Het beschikt over een magazijnoppervlakte van 3300 m², waarvan 2400 m² temperatuurgecontroleerde magazijnen met eerstelijnstoegang in samenwerking met Aviapartner. Het bedrijf biedt ook heel wat gespecialiseerde opslag- en verpakkingsmogelijkheden aan. Zo beschikt Medexi in de nieuwe magazijnen over verschillende temperatuurzones met continue monitoring (15-25°C, 2-8°C, -20°C en -70°C) en over dry shippers, gekoelde containers die een constante temperatuur garanderen zodat de koudeketen niet wordt doorbroken. Tijd en temperatuur zijn cruciaal voor farmaceutische producten en de ervaring in deze nichemarkt zorgt voor een vlotte keten.

Medexi zorgt ook voor last minute noodoplossingen voor farmaceutische bedrijven en expediteurs, die dringend de capaciteit van hun medische distributieketen moeten uitbreiden. Hiermee wil het Pharma Service Center alle luchthavenbedrijven op Brussels Airport ondersteunen voor hun farma-operaties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.