Jungheinrich breidt productiecapaciteit uit

Jungheinrich - Chomutov

Intralogistiek specialist Jungheinrich breidt zijn productiecapaciteit uit met een nieuwe fabriek in Chomutov (Tsjechië). Vanaf 2023 zal op ongeveer 37.000 vierkante meter voornamelijk de reachtrucks van Jungheinrich worden geproduceerd. De bouw zal naar verwachting beginnen in 2022.De begroting van het project bedraagt ongeveer 60 miljoen euro. De nieuwe locatie zal samen met een ontwikkelaar worden uitgevoerd volgens een‘built-to-suit’-proces. Verwacht wordt dat ter plaatse meer dan 350 nieuwe banen zullen worden gecreëerd.

Jungheinrich breidt zijn productienetwerk uit om in de toekomst aan de sterk groeiende vraag naar zijn vorkheftrucks te kunnen voldoen. De reden om Chomutov als vestigingsplaats te kiezen is de centrale ligging in Europa en de daaraan verbonden uitstekende logistieke verbindingen. De nieuwe productiefabriek is een belangrijke bouwsteen om de groeidoelstellingen van de 2025+-strategie te bereiken en zowel de efficiëntie als de winstgevendheid te verhogen.

Sabine Neuß, Chief Technology Officer bij Jungheinrich AG: “De vraag naar Jungheinrich trucks neemt voortdurend toe en onze productiecapaciteiten moeten meegroeien. In Chomutov wordt de elfde Jungheinrich-fabriek en een van de modernste productiefaciliteiten voor vorkheftrucks ter wereld gebouwd. Dit zal ons helpen duurzaam en winstgevend te groeien en het concurrentievermogen van Jungheinrich op de lange termijn te vergroten.”

De huidige productie van reachtrucks in de Jungheinrich-fabriek in Norderstedt (Duitsland) zal vanaf 2023 geleidelijk worden overgebracht naar de nieuwe vestiging in Chomutov. De beschikbare capaciteiten in Norderstedt zullen worden gebruikt om ook hier verdere groei mogelijk te maken. Jungheinrich breidt zijn productieportfolio in de vestiging in Norderstedt uit met onderdelen van de verticale orderpickers voor middelhoog tot hoog niveau. De verticale orderpickers worden vooral gebruikt in de constant groeiende sector van de e-commerce.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.