19,1 kilometer rekken voor nieuw distributiecentrum Opel

Opel Distribution center Bochum, Jungheinrich rekken

Autofabrikant Opel heeft onlangs zijn Europees distributiecentrum voor reserve-onderdelen geopend in Langendreer in de buurt van Bochum (Duitsland). Meer dan 11 miljoen Opel-chauffeurs in heel Europa worden nu voorzien van reserve-onderdelen uit dit magazijn, dat ongeveer 12 voetbalvelden groot is. Het hart van het magazijn is een reksysteem van Jungheinrich met een totale lengte van meer dan 19,1 kilometer. Er werd
gekozen voor multi-slot rekken en gecompartimenteerde multi-level rekken voor de opslag van palletgoederen en een brede waaier van kleine onderdelen.

“Onze 60 jaar ervaring heeft ons geleerd dat rekken de meest elementaire systeemcomponent in het magazijn zijn. Zonder rekken is er geen magazijn. Daarom dat wij bij Jungheinrich veel tijd en energie investeren om onze klanten de juiste reksystemen aan te bieden. In Bochum konden we een beroep doen op onze jarenlange ervaring in de automobielindustrie om een ​​op maat gemaakt reksysteem voor Opel te ontwerpen. Daartoe hebben we nauw met Opel samengewerkt om vanaf het prille begin de opslagfaciliteit te plannen,“ legt Ralph Matenia, de verantwoordelijke projectmanager bij
Jungheinrich, uit.

Het magazijn van 200.000 vierkante meter in Bochum / Langendreer is ontworpen voor gebruik met reachtrucks, wat een hoge mate van flexibiliteit en hoge beschikbaarheid garandeert. De reachtrucks ETM 216 van Jungheinrich hebben een hefhoogte van 8.720 mm. Door ze aan te sluiten op het magazijnbeheersysteem (WMS) van Opel kunnen de trucks hun vorken automatisch en correct op de juiste hoogte brengen om alle plaatsen aan te rijden.

Een bijzonder kenmerk is het gebruik van het type orderpicker EZS 350 waardoor Opel de bestellingen van meerdere klanten op verschillende niveaus in één ronde kan orderpicken. In de laatste fase van de uitbreiding zal Opel ongeveer 60 industriële trucks in zijn magazijn inzetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.