Actie loodsen: Geen beloodsing op Westerschelde vanaf vrijdag voor grote schepen

Actie loodsen: Geen beloodsing op Westerschelde vanaf vrijdag voor grote schepen

Vanaf vrijdagmorgen zullen schepen die langer zijn dan 340 meter geen hulp meer krijgen van de loodsen. De loodsenbonden BvL en OvL maken hiermee hun ongenoegen duidelijk over de plannen om de loodsplicht te versoepelen, zo meldt Flows.

De bonden lieten al voor de zomervakantie weten dat ze de versoepeling niet willen. Maar overleg heeft de partijen niet veel dichter bij elkaar gebracht. Een soepelere loodsplicht staat volgens de loodsen haaks op de huidige schaalvergroting in het Scheldegebied, de toename van de tijdgebonden vaart naar Antwerpen en de dalende kwaliteit van de bemanning op de schepen.

De verspoeling zou moeten leiden tot de ‘Loodsplicht Nieuwe Stijl’. In Nederland geldt deze LNS al, behalve in het Scheldegebied. Als de actie van de loodsen doorgaat, zal dat impact hebben op alle rederijen. Grote schepen zullen moeten afgeleid worden.

Posted in

Christophe Slegers

Christophe Slegers is de oprichter van en Managing Partner bij Logistiek.be, het nieuwsportaal over logistiek, transport en supply chain in België. Sinds 2001 is hij actief in de domeinen Human Resources, Online Sales, Media en uiteraard Logistiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.