Alcyon digitaliseert zijn internationale transportactiviteiten met Zetes

Alcyon
Alcyon, distributeur van veterinaire producten in Frankrijk, kiest voor ZetesChronos (Proof of Delivery-oplossing), om de producten gedurende het hele leveringsproces te volgen en complete real-time inzicht in alle transportactiviteiten mogelijk te maken. Door de leveringsprocessen te digitaliseren kan Alcyon alle stromen volgen en een ononderbroken cold chain waarborgen om gevoelige producten te beschermen.
Alcyon wil zijn leverproces digitaliseren en zendingen efficiënter beheren. En er zijn wel wat uitdagingen: de verwerking van gevoelige producten zoals gekoelde vaccins, last-mile bezorging via meerdere distributieniveaus (distributiecentrum, regionaal platform, dochterbedrijven enzovoort) en het waarborgen van de traceerbaarheid voor leveringen via verschillende vervoerders en sterk uiteenlopende transportbeheersystemen. ZetesChronos biedt een oplossing voor deze zeer complex keten.
Complete digitalisering voor real-time zichtbaarheid
De ZetesChronos-software wordt aangevuld met robuuste, intelligente hardware voor volledige traceerbaarheid van de verpakkingen in de leveringen. De bezorgers van Alcyon worden uitgerust met circa 150 draagbare terminals, zodat ze in real-time kunnen communiceren met het hoofdkantoor. Er worden online verbonden sondes geïnstalleerd om regelmatig de temperatuur in de vrachtwagens te meten, zodat de cold chain nooit wordt onderbroken. “Met ZetesChronos beschikt de klant over een beproefde oplossing met een breed scala aan functies die real-time inzicht en compleet beheer van alle transportprocessen mogelijk maken”, zei Marc Vukovic, ZetesChronos Business Development Manager bij Zetes.
Posted in

Christophe Slegers

Christophe Slegers is de oprichter van en Managing Partner bij Logistiek.be, het nieuwsportaal over logistiek, transport en supply chain in België. Sinds 2001 is hij actief in de domeinen Human Resources, Online Sales, Media en uiteraard Logistiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.