Altrea Logistics neemt Trafuco over

Trafuco

Marc Van den Broeck en Down2Earth hebben hun aandelen in Trafuco overgedragen aan de Limburgse groep Altrea Logistics. Het tanktransportbedrijf uit Schelle zal als een onafhankelijke eenheid zijn eigen koers blijven varen. Synergieën met de andere onderdelen van de groep openen de weg naar een verdere groei.

Altrea Logistics, eerder dit jaar geboren uit Alders Transport uit Pelt, is een van de snelst groeiende transport- en logistiekbedrijven in België. De aandeelhouders – Roel Smets en de Limburgse Reconversiemaatschappij – zetten in op diversificatie en op organische en externe groei om die groei te bestendigen. Naast Alders Transport en Transport Depaire (beide gespecialiseerd in internationaal staalvervoer intermodaal en over de weg) bestaat de groep nu uit Alders Bulk Logistics (specialist in het vervoer van droge bulk, die onlangs de kipperactiviteiten van H.Essers overnam), Haesaerts Intermodal (Intermodaal vervoer per tankcontainer van chemische vloeistoffen op lange
afstand) en Vandenbroeck (ADR-stukgoed en distributie voor de chemiesector).

Trafuco

Trafuco is de nieuwe aanwinst. Dat bedrijf is gespecialiseerd in transport van vloeistoffen per tankwagen, distributie van verpakte ADR-producten (gevaarlijke goederen) en bunkering van smeerolie. Hiervoor beschikt de groep over 185 trekkers, 230 tankwagens, 70 huifwagens, 75 containerchassis, 60 ADR-tankcontainers en vier lichters (voor de levering van smeerolie aan zeeschepen).

Het bedrijf kende de afgelopen jaren een gezonde groei, mede door de inbreng van de Belgische private equityspeler Down2Earth in 2015. Dit jaar zal de omzet stijgen tot 36 miljoen euro, tegenover 34,8 miljoen in 2020.

“Om toekomstbestendig te zijn is schaalgrootte nodig. Door aan te sluiten bij een grotere groep verzekeren we de continuïteit van Trafuco en bestendigen we de groeimogelijkheden. We zijn fier dat een groeiend familiaal bedrijf als Altrea Logistics toenadering zocht. Het familiale karakter van die groep en haar Vlaamse verankering waren belangrijke factoren in onze keuze: we delen eenzelfde cultuur gericht op flexibele en efficiënte dienstverlening aan de klant”, zegt Marc Van den Broeck.

Synergieën

Voor Roel Smets, zaakvoerder van Altrea Logistics, is de complementariteit van de activiteiten een belangrijke troef. “Door Trafuco in de groep op te nemen breiden we het dienstenaanbod binnen onze bulkafdeling uit. Zo kunnen we bijvoorbeeld de klanten van Haesaerts naast intermodaal transport over lange afstanden nu ook wegvervoer op korte en middellange afstanden aanbieden.

We verwachten tevens met de andere bedrijven binnen de Altrea-groep synergieën te kunnen ontwikkelen, bijvoorbeeld in het segment van de ADR-afvaltransporten en ADR-distributie voor de chemie. Ook voor de klant zal dit een win-win opleveren”, stelt hij. Trafuco behoudt in de nieuwe configuratie zijn merknaam en identiteit. Het bedrijf – waar het voltallige management aan de leiding blijft – zal als een volwaardige entiteit onafhankelijk werken. Het blijft op dezelfde locatie. Ook de bunkeringactiviteit gaat onveranderd door.

Met de integratie van Trafuco groeit de omzet van Altrea Logistics tot 130 miljoen euro. De groep telt nu 600 trekkers, 1750 getrokken eenheden en 750 medewerkers. Ze beschikt over 12 vestigingen in 8 landen: België (4), Frankrijk, Luxemburg, Duitsland , Hongarije (2), Rusland, Wit-Rusland en Oekraïne.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.