Antwerp Ship Repair vraagt bescherming aan tegen schuldeisers

Antwerp Ship Repair, de werf voor herstelling van schepen in de Antwerpse haven, heeft vorige week bij de rechtbank van koophandel in Antwerpen bescherming aangevraagd tegen de schuldeisers. Guy Vertommen van de vakbond BBTK liet weten dat het personeel daar maandag van op de hoogte is gebracht.Volgens Vertommen zijn de redenen voor de aanvraag terug te brengen p de tegenvallende resultaten van de firma alsook de onzekerheid op de markt waardoor rederijen hun werken uitstellen.
Vorige week werd nog bekend gemaakt dat Jan Cattoor, één van de twee aandeelhouders alle aandelen zou overnemen. Cattoor gaat nu op zoek naar nieuwe investeerders of financiering voor een doorstart. Na het nog vrij positieve nieuws van vorige week, reageert het personeel nu gelaten.
Cattoor wil het bedrijf op korte termijn weer op het goede spoor brengen. Voorlopig volgen er geen ontslagen, maar er zijn wel afspraken gemaakt over flexibiliteit en wie op pensioen gaat, wordt voorlopig niet vervangen.
Uitspraak over de aanvraag tot bescherming volgt op 21 maart. Als die wordt goedgekeurd, dan is Antwerp Ship Repair beschermt gedurende zes maanden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.