Awards voor Linde reachtruck en assistentiesysteem

Linde R-Matic

Linde Material Handling heeft bij de Materialfluss world + conference 2021 twee product van het jaar awards gekregen. In de categorie ‘Industriële Trucks’ ging de prijs naar de R-MATIC reachtruck. Voor de categorie ‘Identificatietechnieken’ werd de Door Control module van de Linde Safety Guard beloond.

Autonome R-MATIC reachtruck

De veelzijdige R-MATIC werd product van het jaar omwille van zijn veelzijdigheid. Zijn ingebouwde veiligheidssensor laat hem toe om te manoeuvreren in gangen van minder dan 3 meter breed. ok de automatisch kalibrerende 3D-camera is enig in zijn soort. Hiermee kan de exacte positie van de last sneller worden bepaald, wat telkens een tijdswinst van 15 tot 20 seconden oplevert.

Safety Guard: Door Control

Ook hier werd Linde product van het jaar. Dit systeem zorgt voor een daling in het aantal aanrijdingen met toegangspoorten binnen een magazijn. Ook wordt vermeden dat onaangepaste trucks een bepaalde omgeving betreden. Als een toegestane truck wordt herkend, synchroniseert de Door Control module zich met de snelheid van de truck en gaat de poort op het perfecte moment open en weer dicht. Voor een niet toegestane truck gaat de poort niet open en krijgt de bestuurder een optische waarschuwing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.