B-CLOSE neemt heftruckspecialist Raepers over

B-CLOSE - Raepers

B-CLOSE is dé Belgische specialist in heftrucks en magazijntrucks, met meer dan 125 techniekers, 1400 actieve klanten en 4.000 servicecontracten. Nu neemt het bedrijf de heftruckspecialist ‘Raepers’ over én openen ze een nieuwe vestiging in Wallonië.

De overname van Raepers door B-CLOSE is voor beide Belgische bedrijven een logische en positieve stap vooruit. Samen kunnen ze hun marktaandeel sterk vergroten, en ook het aanbod van producten en services verder uitbreiden. De bedrijfsnaam Raepers blijft voorlopig behouden met het oog op herkenbaarheid, maar de samenwerking met B-CLOSE zal wel worden uitgedragen. In de werkwijze zal dit niks veranderen: de service, verkoop en verhuur blijven gegarandeerd als voorheen.

Voor B-CLOSE betekent de overname – meer toegang tot de markt van kmo’s, detailhandel en bouwsector en een een grotere lokale verankering in Vlaams-Brabant en Limburg. Voor Raepers betekent het een groter servicebereik en toegang tot een groter aanbod van topmerken.

Win-win-win

Eric Maertens, CEO van B-CLOSE: “Raepers is actief in sectoren waarin wij minder aanwezig zijn, zoals bouwbedrijven en bedrijven met een kmo-profiel. Dankzij deze overname krijgen we toegang tot die markten en een grotere lokale verankering. De keuze voor Raepers is dan ook een logische stap in onze groei. We blijven nauw samenwerken met Peter Raepers, aangezien we ondernemende managers met open armen verwelkomen in ons bedrijf. Hij zal zijn expertise inzetten om B-CLOSE verder te introduceren in de markt van zelfstandigen en kmo’s. Wij zijn momenteel de grootste Belgische onafhankelijke heftruck verdeler op de Belgische markt en met deze stap versterken we deze nummer 1 positie.

Peter Raepers, CEO van Raepers: “Ook voor ons was dit een belangrijke stap om verder te kunnen groeien. Aan boord gaan bij een marktleider, dat is voor ons een droompositie. B-CLOSE is een belangrijke nationale speler met grote merken in het aanbod zoals Hyster, Bulmor en Carer. Het belangrijkste voordeel is dat zij een nationaal dekkend servicenetwerk hebben. Dankzij hun organisatie en service-oplossingen kunnen wij onze klanten nog beter gaan bedienen. Voor ons is het een extra pluspunt dat B-CLOSE onze medewerkers, klanten, leveranciers, afspraken en werkwijzen zal blijven respecteren.

B-CLOSE zal van de gelegenheid gebruik maken om extra services en producten te ontplooien. De voordelen voor klanten: een groter aanbod, meer mogelijkheden en een nog uitgebreidere service.

Posted in

Christophe Slegers

Christophe Slegers is de oprichter van en Managing Partner bij Logistiek.be, het nieuwsportaal over logistiek, transport en supply chain in België. Sinds 2001 is hij actief in de domeinen Human Resources, Online Sales, Media en uiteraard Logistiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.