BASF versterkt focus op veiligheid bij gebruik van container handling equipment met Essensium

BASF gaat zijn focus op personeelsveiligheid versterken met het Position Detection System van Essensium.  In een persmededeling kondigde de onderneming aan dat het een Safety Assistance systeem met succes heeft geïmplementeerd. Dit systeem helpt om werknemers te beschermen die Container Handling Equipment hanteren in hun Antwerpse vestiging.

Joost Naessens, de Manager Logistic Site Services van BASF stelt: “Nooit compromissen sluiten over veiligheid, dat is één van de kernwaardes bij BASF.  Dus wanneer we onze container handling facility in Antwerpen uitbreidden, wisten we dat we een systeem moesten implementeren dat het risico op botsingen tussen voertuigen vermindert”.

BASF stelde een team aan om een Position Detection Systeem (PDS) te selecteren dat betrouwbaar is om te werken in de moeilijke omgeving van een container handling faciliteit. Nadat meerdere PDS opties onderzocht waren, selecteerde BASF de Essension oplossing omwille van zijn unieke capaciteiten. Maarten Misschaert van BASF zegt: “Verschillende PDS oplossingen werden aangeboden, maar geen andere bood de betrouwbaarheid en precisie die we nodig hebben voor een systeem dat gebruikt moet worden om veilige werkcondities te verzekeren van onze operatoren”.

De Essensium LOST™ (LOcation for Sensor Tracking) oplossing gebruikt een Wide-over-Narrowband RF implementatie die precisie geeft, op lange afstand werkt en zowel binnen als buiten gebruikt kan worden. Dit werkt door een combinatie tussen het performante LOST™ tracking en de geïntegreerde GPS.

Met een reactietijd van minder dan een kwart seconde, geeft een rood licht en audiosignaal een waarschuwing aan de operator. Dit vertelt hem dat de veiligheidsafstand met ander handling equipment niet gerespecteerd is. Lauris Van Hove, hoofd van veiligheid bij BASF: ” Visibiliteit kan beperkt zijn als je een 40 voet container draagt en manoeuvreert tussen container stapels. We hebben dit systeem geëvalueerd samen met de chauffeurs en het is een grote geruststelling dat we deze veiligheidsassistentie geïmplementeerd hebben op de site”.

Veiligheid is productiviteit. Als het aantal botsingen of near-miss incidenten verminderd kunnen worden, zal dit zowel de veiligheid ten goede komen alsook de downtime die ermee gepaard gaat. “Met de uitbreiding van de activiteiten in Antwerpen en de implementatie van dit systeem”, zegt Dirk Vanreusel, hoofd van BASF Rail & Terminal Services, “zijn er erin geslaagd om onze operationele capaciteit met 30 procent te verhogen zonder opoffering van onze kernprioriteit van personeelsveiligheid”.

Bron: BASF

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.