Bebat en BD Logistics verenigen hun krachten voor de ophaling van afgedankte batterijen

Bebat en BD Logistics verenigen hun krachten voor de ophaling van afgedankte batterijen

BD Logistics zal voor de komende 3 jaar de fijnmazige ophaling bij de meer dan 24.000 inzamelpunten van Bebat verzorgen. Dit gaat van het ophalen van vaten of dozen bij scholen en winkels tot het meenemen van ASP-containers, afvalcontainers voor gevaarlijke afvalstoffen, bij bedrijven en recyclageparken.

Voor Recupel verzorgt BD Logistics namelijk reeds de ophaling en uitsortering van oud elektro, waarvoor ze bovendien samenwerken met maatwerkbedrijven. De ophaling van afgedankte batterijen voor Bebat past dus perfect in hun straatje. Bebat geeft al meer dan 25 jaar een nieuw leven aan gebruikte batterijen door ze in te zamelen, te sorteren en te recycleren. Met bijna 25.000 inzamelpunten verspreid over heel België zorgen ze ervoor dat de Belgen heel gemakkelijk hun afgedankte batterijen kunnen binnenbrengen. Zo zamelde Bebat in 2022 meer dan 3.700 ton afgedankte batterijen in. Vanaf oktober maakt Bebat gebruik van de diensten van BD Logistics om de ingezamelde batterijen op te halen en te centraliseren, voordat ze worden gesorteerd en gerecycleerd.

Posted in

Christophe Slegers

Christophe Slegers is de oprichter van en Managing Partner bij Logistiek.be, het nieuwsportaal over logistiek, transport en supply chain in België. Sinds 2001 is hij actief in de domeinen Human Resources, Online Sales, Media en uiteraard Logistiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.